Koronavilkku-sovellus on nyt ladattavissa Huawein AppGallery -sovelluskaupasta

Janne Yli-Korhonen

Koronavilkku-sovellus on nyt ladattavissa Huawein AppGallery -sovelluskaupasta
Suomen virallinen koronatartuntojen jäljittämiseen tarkoitettu Koronavilkku-sovellus on nyt myös ladattavissa uusille Huawein puhelimille, jotka käyttävät Huawein AppGallery -sovelluskauppaa. Google Playn ja Applen App Storen kautta sovellus on ollut saatavilla viime vuoden elokuusta lähtien.

"Koronavilkku on ollut avuksi tartuntaketjujen katkaisussa. Sovelluksen avulla tartunnasta on ilmoitettu jo yli 11 000 kertaa ja ilmoitusten perusteella on täytetty 22 477 oirearviota. Mitä useampi sovellusta käyttää, sitä enemmän sovellus auttaa. On siis tärkeää, että se on saatavilla myös Huawein puhelimilla", kertoo THL:n tiedonhallintajohtaja Aleksi Yrttiaho.

Lataa Koronavilkku AppGalleryn kautta täältä.

AppGalleryn sovellus ei eroa ulkonäöltään tai toiminnaltaan muissa sovelluskaupoissa julkaistuista Koronavilkku-sovelluksesta. Koronavilkku hyödyntää Huawein puhelimissa Contact Shield -rajapintaa, joka tunnistaa Bluetooth-yhteyden avulla lähikontaktit toisten puhelinten kanssa. Koronavilkku hälyttää normaaliin tapaan, jos joku lähikontaktissa olleista käyttäjistä ilmoittaa tartunnasta.



Uusien ohjeiden mukaan pelkkä altistumisen tietäminen ei riitä, vaan altistusilmoituksen saaneen pitää jäädä välittömästi karanteeniin ja hankkiutua testattavaksi.

Kaikki tietoliikenne Koronavilkun ja palvelimen välillä on salattu. Tiedot tallennetaan nimettömänä Kelan hallinnoimalle palvelimelle, joka sijaitsee Suomessa. Tiedot poistetaan, kun niitä ei enää tarvita. Tietojen säilyttämisen salliva lainsäädäntö on nykyisellään voimassa 31.12.2021 asti.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus on arvioinut sovelluksen ja sen taustajärjestelmän tietoturvan. Huawein Contact Shield -rajapinnan arviointi ei kuulunut Kyberturvallisuuskeskuksen arviointiin. Sovelluksen lähdekoodi on julkaistu avoimena. Sovelluksen teknisestä toteutuksesta on vastannut Solita Oy.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
117 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -11%

Realme 11 (5G)
280 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 314 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.