Telia, Digita ja Nokia yhteistyöhön privaattiverkkojen tarjoamiseksi yrityksille ja julkishallinnolle

Telia, Digita ja Nokia yhteistyöhön privaattiverkkojen tarjoamiseksi yrityksille ja julkishallinnolle
Telia, Digita ja Nokia ovat sopineet yhteistyöstä yksityis- eli privaattiverkkojen tarjoamiseksi yrityksille ja julkishallinnon toimijoille. Aiemmat privaattiverkot ovat perustuneet LTE-teknologiaan, mutta nyt yhteistyön myötä rakentamisessa hyödynnetään uusimpia ratkaisuja, kuten 5G:tä. Uusimpien teknologisten ratkaisujen luvataan tarjoavan kotimaisille yrityksille kilpailuetua.

"Yhdessä kotimaisten kumppaniemme Digitan ja Nokian kanssa voimme tarjota maailman johtavimmat, tietoturvalliset privaattiverkkopalvelut suomalaisille yrityksille ja julkishallinnolle. Digitan kanssa verkkomme ulottuvat kattavasti aina Hangosta Utsjoelle, joten palvelumme voidaan räätälöidä hyvin paikallisiin tarpeisiin ja erilaisille toimialoille", sanoo Telian yritysliiketoiminnan verkottamis- ja viestintäpalveluista vastaava johtaja Kaisa Pajari.
Yhteistyössä toteutetut privaattiverkot ovat paikallisia, yrityksen tai julkishallinnon omaan käyttöön räätälöityjä tietoturvallisia verkkoja, joiden toiminta optimoidaan tarpeiden ja käyttökohteiden perusteella.

Privaattiverkot voidaan toteuttaa myös haastaviin ympäristöihin, kuten kaivoksiin, satamiin, tehdasalueille sekä sairaaloihin.

Privaattiverkkojen rakentamisessa hyödynnetään uusimpia teknologioita. Ensimmäiset 5G-privaattiverkot ovat jo testissä ja parhaillaan Telia ja Digita rakentavat 5G-privaattiverkoa muun muassa lastinkäsittelyratkaisuja- ja palveluja tarjoavan Kalmarin tutkimus- ja tuotekehitystarpeisiin.

"Viiveettömät, toimintavarmat ja tietoturvalliset mobiiliverkot tuovat kilpailuetua usealle toimialalle lähitulevaisuudessa. On erinomaista, että voimme yhdistää Telian vankan aseman Suomen yrityskentässä, maailman johtavat Nokian privaattiverkkoteknologiat ja Digitan kyvyn tuottaa monipuolisia verkkoratkaisuja asiakaslähtöisesti ja maanlaajuisesti", sanoo Digitan operatiivinen johtaja Markus Ala-Hautala.

"On hienoa syventää pitkäaikaista strategista yhteistyötä Telian kanssa tämän uuden liiketoiminta-alueen myötä ja saada myös Digita mukaan yhteistyöhön vahvistamaan kokonaistarjontaamme. Nokia toimittaa Telialle edistyksellistä teknologiaa ja monipuolisia ratkaisuja eri käyttötarkoituksiin, minkä lisäksi teemme tiivistä yhteistyötä teknologioiden kehittämisessä kohti teollisen internetin uusia käyttötarpeita", sanoo Tommi Rasila, Nokian Telia-asiakkuudesta vastaava johtaja.

Lisätietoa privaattiverkoista saa täältä.

Kirjoittaja: Janne Yli-Korhonen @ 3. helmikuuta, 2021 16:49
Tägit
Telia Nokia Digita 5G verkkoyhteys
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2021 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud