Koominen näky: Näin WhatsApp, Telegram, Messenger ja muut keräävät sinusta tietoa

Koominen näky: Näin WhatsApp, Telegram, Messenger ja muut keräävät sinusta tietoa
Apple muutti tietoturvakäytäntöjään merkittävästi joulukuussa 2020 ja vaatii nyt kaikilta uusilta sovelluksilta selkeän ilmoituksen siitä, mitä tietoja ne keräävät. Sama koskee myös kaikkia sovelluksia, jotka on päivitetty joulukuun 2020 jälkeen.

Tämä on johtanut siihen, että myös kaikki suosituimmat pikaviestimet joutuvat nyt ilmoittamaan listan kaikesta tiedosta, jota ne käyttäjästä itselleen keräävät. Tiedot ovat näkyvissä suoraan Applen App Storen sivuilla.
Joten katsotaanpa mitä App Store kertoo suosituimmista pikaviestimistä, jotka ovat saatavilla muillekin alustoille kuin iOS:lle:WhatsApp


WhatsAppin keräämät tiedot


WhatsApp kerää käyttäjän tiedoista käytännössä kaiken muun paitsi viestit itsessään, jotka kulkevat salattuna käyttäjien välillä ja joihin WhatsAppilla ei ole itsellään pääsyä.

WhatsAppin keräämiä tietoja ovat mm. laitteen tunnistuskoodi, ostohistoria, puhelinnumero, sähköpostiosoite, sijainti, jne.

Telegram


Telegramin keräämät tiedot


Telegramia pidetään yleisesti WhatsAppin tärkeimpänä vastustajana. Se kerää käyttäjästään huomattavasti paljon vähemmän tietoa kuin WhatsApp - käytännössä ainoastaan yhteystiedot ja mainontaan käytettävät tunnisteet.Messenger


Messengerin keräämät tiedot


Facebookin omistama Messenger kerääkin sitten käyttäjästään käytännössä kaiken mahdollisen mitä kuviteltavissa vain voi olla. Myös viestit, mahdolliset selaushistoriat ja muut arkaluontoiset tiedot.

Signal


Signalin keräämät tiedot
Signalia pidetään yleisesti tietoturvaltaan turvallisimpana yleisesti käytössä olevana pikaviestimenä. Se kerää käytännössä käyttäjästään ainoastaan yhteystiedot, joiden avulla se osaa ehdottaa yhteystietoja jotka hekin käyttävät Signalia.

Vastaavaa tietoturvaselostetta tällä tarkkuudella ei ole vielä toistaiseksi Androidilla saatavilla, mutta oletettavaa on, että vastaavat tiedot kerätään myös Androidin puolella.

Kirjoittaja: Petteri Pyyny @ 7. tammikuuta, 2021 15:01
Tägit
Apple iPhone Facebook Messenger WhatsApp Telegram Signal
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 3 kommenttia
 • etrade

  Täyttö roskaa. Telegram Desktop ei kerää mitääm.

  7.1.2021 15:31 #1

 • dRD

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti etrade: Täyttö roskaa. Telegram Desktop ei kerää mitääm. Nuo tiedot ovat kunkin firman itsensä ilmoittamia ja Applen vahvistamia. Eli Telegram ainakin mobiilissa todellakin kerää nuo mainitut tiedot itselleen.

  7.1.2021 16:00 #2

 • user_org (vahvistamaton)

  Ostot, selaushistoria, hakuhistoria, mainittu myös viestit.

  Siis FB kerää nuo tiedot käyttäjän laitteesta ?

  8.1.2021 08:22 #3

© 2021 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud