Huawei myymässä Honor -brändiään, ostajaehdokkaat kiinalaisia

Huawei myymässä Honor -brändiään, ostajaehdokkaat kiinalaisia
Reutersin saamien tietojen mukaan Huawei on harkitsemassa sisarbrändinsä Honorin myymistä. Huawein puhelinliiketoiminta on ollut pahoissa ongelmissa Yhdysvaltain hallinnon kiristettyä jatkuvasti kauppasaartoa yhtiön ympärillä.

Huawei menetti Android-lisenssinsä vuoden 2019 keväällä. Sen jälkeen yhtiö sai armonaikaa vielä useita kertoja, mutta on joutunut tuomaan vuonna 2020 myyntiin Android-puhelimia, jotka perustuvat avoimen lähdekoodin Android-versioon, ilman Googlen palveluita.
Kiinassa, Etelä-Amerikassa ja Euroopassa myytävä Honor -merkki on Huawein sisarbrändi, joka on keskittynyt vahvasti halpoihin ja keskihintaisiin puhelimiin, kohdeyleisönä nimenomaan nuoremmat kuluttajat.

Jos Honor löytäisi itselleen uuden kodin, Honor-puhelimet voisivat kaikella todennäköisyydellä päästä jälleen osaksi Googlen ekosysteemiä Android-maailmassa. Myös siruvalmistajien toimitukset Huaweista irrotetulle Honorille olisivat mahdollisia.

Reutersin tietojen mukaan Honorilla olisi tällä hetkellä kolme potentiaalista ostajakandidaattia, kaikki kiinalaisia. Tärkeimpänä ostajaehdokkaana pidetään Digital China-yhtiötä, joka hoitaa jo nyt Honorin jakelun maailmanlaajuisesti. Lisäksi ostohousuja jalkaan ovat vetäneet tietojen mukaan myös ainakin kiinalainen elektroniikkavalmistaja TCL sekä Huawein kilpailija Xiaomi.

Myynnissä on ilmeisesti Honorin brändi, osa tuotekehityksestä sekä logistiikkaketjun hallintaan keskittyvät osat Honorin liiketoimintaa. Kaupan myötä Huawei itse keskittyisi pääasiassa kalliimman segmentin puhelimiin, jättäen edullisimmat hintaryhmät Honorin harteille.

Myös uudet Honor-puhelimet toimitetaan ilman Googlen palveluita, eikä niillä ole pääsyä Google Play-sovelluskauppaan.

Kirjoittaja: Petteri Pyyny @ 14. lokakuuta, 2020 16:09
Tägit
Android Kiina Honor Huawei
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2021 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud