Koronavilkku rikkoi kaikki odotukset – Ladattu jo miljoona kertaa

1
Manu Pitkänen

Koronavilkku rikkoi kaikki odotukset – Ladattu jo miljoona kertaa
Koronaviruksen toinen aalto on antanut pahoja enteitä, mutta Suomessa viruksen uuteen leviämiseen ollaan kuitenkin valmistauduttu nyt hyvin. Iso kiitos tästä kuuluu THL:n juuri julkaisemalle Koronavilkku-sovellukselle, jonka avulla on mahdollista jäljittää tartuntaketjuja.

Sovellusta ladattiin ensimmäisen vuorokauden aikana peräti miljoona kertaa. Miljoonan latauksen raja rikkoutui syyskuun ensimmäisenä päivänä noin kello 8.00. THL:n tavoitteena oli alun perin, että miljoona latausta tulisi täyteen ensimmäisen kuukauden aikana.

Mikäli ajatellaan, että jokainen lataus olisi mennyt eri henkilöiden puhelimiin, olisi sovelluksen piirissä jo joka viides suomalainen. Sovelluksen luonteen takia ohjelmasta sitä enemmän hyötyä, mitä useammalla ihmisellä se on käytössä. Ohjelma käytännössä seuraa Bluetoothin avulla lähistöllä olevia laitteita. Mikäli joku lähistöllä ollut saa tartunnan ja hän lisää tiedon siitä sovellukseen, lähtee mahdollisesta tartunnasta tieto lähistöllä olleisiin puhelimiin.



Koronavilkku on saatavilla Androidille Google Playn kautta (Android-versio yli 6.0) ja App Storesta iOS-laitteille, joiden käyttöjärjestelmäversio on suurempi kuin 13.5.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (1)

arivesa
arivesa

1

Koronavilkku tunnistaa toisen BT- luurin läheisyyden, jos ominaisuus on käytössä, tai uudemmissa siitä riippumatta, ja kontaktin kestoajan.
Se ei tiedä käyttäjän tautitilannetta, jollei joku sitä sovellukseen syötä.Jos ihmiset luulee tuota "automaatiksi", voi hyöty jäädä vähiin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.