Telian 5G-verkkovierailu toimii nyt Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa

Telian 5G-verkkovierailu toimii nyt Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa
Telia lanseeraa 5G-verkkovierailun ensimmäisenä operaattorina Pohjoismaihin. Telian asiakkaat Suomesta, Ruotsista ja Norjasta voivat nyt käyttää matkapuhelimen nettiä 5G-verkossa näissä kolmessa maassa.

5G-verkkovierailun eli -roamingin käyttämiseksi asiakkaat tarvitsevat 5G-liittymän ja -älypuhelimen sekä heidän on oltava alueella, jolla on 5G-peitto."Matkustamista on tällä hetkellä rajoitettu koronan takia. Luomme kuitenkin jo perustaa tulevaisuudelle käynnistämällä 5G-roamingin Suomen, Norjan ja Ruotsin välillä. Haluamme tarjota asiakkaillemme parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen riippumatta siitä, missä maassa he vierailevat", kertoo Thomas Moe, Telia Companyn Head of Roaming.

Telia aikoo laajentaa 5G-verkkovierailun myös Tanskaan, Viroon ja Liettuaan, kun kaupalliset 5G-palvelut tulevat saataville näihin maihin.

Lisäksi Telia keskustelee useiden kansainvälisten operaattoreiden kanssa kahdenvälisestä 5G-roamingista. Tämä tarkoittaa, että ulkomaille muihin maihin matkustavat Telian asiakkaat voivat nauttia paikallisesta 5G-peitosta, ja Pohjoismaiden ja Baltian vierailijat voivat muodostaa yhteyden Telian 5G-verkkoihin alueella.

"Pohjoismaat ja Baltian maat ovat teknisessä eturintamassa, ja Telialla on maailmanlaajuisesti alueen paras yleinen verkkoinfrastruktuuri. 5G:n käyttöönotto tulee kasvamaan ajan kuluessa kaikkialla maailmassa, joten tämä tuo aivan uusia kokemuksia matkustajille", Moe kertoo.

Suomessa Telia on laajentanut 5G-verkkoa hieman hitaasti. Operaattori on keskittynyt lähinnä muutamaan suurempaan kaupunkiin Suomessa. Hiljattain Telia tiedotti 5G-verkon laajenemisesta Jyväskylässä ja Turun seudulla.

Lisätietoa Telian 5G-verkosta saa tästä.

Lue myös:


Kirjoittaja: Janne Yli-Korhonen @ 30. kesäkuuta, 2020 14:59
Tägit
Norja Ruotsi Suomi roaming 5G Telia
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud