Telian 5G-verkkovierailu toimii nyt Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa

Janne Yli-Korhonen

Telian 5G-verkkovierailu toimii nyt Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa
Telia lanseeraa 5G-verkkovierailun ensimmäisenä operaattorina Pohjoismaihin. Telian asiakkaat Suomesta, Ruotsista ja Norjasta voivat nyt käyttää matkapuhelimen nettiä 5G-verkossa näissä kolmessa maassa.

5G-verkkovierailun eli -roamingin käyttämiseksi asiakkaat tarvitsevat 5G-liittymän ja -älypuhelimen sekä heidän on oltava alueella, jolla on 5G-peitto.

"Matkustamista on tällä hetkellä rajoitettu koronan takia. Luomme kuitenkin jo perustaa tulevaisuudelle käynnistämällä 5G-roamingin Suomen, Norjan ja Ruotsin välillä. Haluamme tarjota asiakkaillemme parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen riippumatta siitä, missä maassa he vierailevat", kertoo Thomas Moe, Telia Companyn Head of Roaming.

Telia aikoo laajentaa 5G-verkkovierailun myös Tanskaan, Viroon ja Liettuaan, kun kaupalliset 5G-palvelut tulevat saataville näihin maihin.

Lisäksi Telia keskustelee useiden kansainvälisten operaattoreiden kanssa kahdenvälisestä 5G-roamingista. Tämä tarkoittaa, että ulkomaille muihin maihin matkustavat Telian asiakkaat voivat nauttia paikallisesta 5G-peitosta, ja Pohjoismaiden ja Baltian vierailijat voivat muodostaa yhteyden Telian 5G-verkkoihin alueella.



"Pohjoismaat ja Baltian maat ovat teknisessä eturintamassa, ja Telialla on maailmanlaajuisesti alueen paras yleinen verkkoinfrastruktuuri. 5G:n käyttöönotto tulee kasvamaan ajan kuluessa kaikkialla maailmassa, joten tämä tuo aivan uusia kokemuksia matkustajille", Moe kertoo.

Suomessa Telia on laajentanut 5G-verkkoa hieman hitaasti. Operaattori on keskittynyt lähinnä muutamaan suurempaan kaupunkiin Suomessa. Hiljattain Telia tiedotti 5G-verkon laajenemisesta Jyväskylässä ja Turun seudulla.

Lisätietoa Telian 5G-verkosta saa tästä.

Lue myös:


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.