Huawei AppGallery: mikä se on, sovellukset ja muut tiedot

Huawei AppGallery: mikä se on, sovellukset ja muut tiedot
Yhdysvaltojen antamien rajoitteiden takia yhdysvaltalaiset yritykset eivät saa tehdä Huawein kanssa yhteistyötä. Tämän myötä Huawein sekä Huawein tytäryhtiön Honorin uusissa puhelimissa ei ole enää Googlen palveluita kuten Google Play -sovelluskauppaa, vaan näissä puhelimissa joudutaan tyytymään ensisijaisesti Huawein omaan AppGallery -sovelluskauppaan.

 1. AppGallery hyvät ja huonot puolet
 2. AppGalleryn sovellukset
Huawei AppGallery kohtuullisen suuri sovelluskauppa, mutta se on edelleen pahasti jäljessä Google Playta ja Applen App Storea sovellusten määrässä mitattuna.

Sovellusten määrä toki kasvaa jatkuvasti, ja mukana onkin monia suosittuja sovelluksia, kuten Telegram, TikTok, Snapchat, Tinder, Elisa Viihde, Yle Areena, Deezer, Ilmatieteen laitoksen sää ja Here WeGo -kartta.

AppGallery -sovelluskaupasta löytyy myös High.fi -uutisvahti.

Näistä lisäyksistä huolimatta laadukkaiden sovellusten määrä on edelleen valtava. Valikoimista puuttuu edelleen nimekkäitä sovelluksia, joihin lukeutuvat mm. Facebook, Instagram, WhatsApp, Slack, Reddit, Discord, Duolingo, Netflix, Spotify sekä pankki- ja maksusovellukset. Tietenkin sovelluskaupasta puuttuu myös Googlen sovellukset kuten YouTube, Google Maps ja Keep.

Lista AppGalleryn suosituimmista sovelluksista löytyy tämän jutun lopusta.

Huawei on kuitenkin huomannut tämän sovellusten puutteen ja tarjoaa tätä varten muutamia vaihtoehtoja, jolla sovelluksia saa hankittua uudelle laitteelle.

AppGallerystä voi ladata Petal-haku ja MoreApps -sovellukset. Nämä sovellukset ovat käytännössä sovelluksia, joilla etsitään ja ladataan muita sovelluksia, joita ei vielä AppGalleryssä ole.

Huawei tiedotti 30.6., että jatkossa Petal-haku -sovellus on esiasennettu P40-sarjan puhelimiin.

"Huawei on sitoutunut tarjoamaan uusia ja innovatiivisia teknologiaratkaisuja kuluttajilleen. Apps Search -sovellus laajentaa Huawein käyttäjien mahdollisuuksia löytää ja ladata helposti tarvitsemansa sovellukset omalle Huawei-laitteelleen", kertoo Huawei Consumer Business Groupin markkinointi- ja viestintäjohtaja Elina Takala.

Esimerkiksi MoreAppsin ideana on helpottaa saamaan Huawein puhelimelle monia suosittuja sovelluksia, joita ei vielä löydy AppGallerystä. MoreApps suosii lataamaan APKPure -sovelluskaupan kautta, joten sen voi olettaa olevan turvallinen. APKPuren voi asentaa myös suoraan puhelimelle, joka helpottaa sovelluksien lataamista.Uusissa Huawein puhelimessa, kuten P40 Prossa, on esiasennettuna Phone Clone -työkalu, jolla saa siirrettyä vanhasta puhelimesta lähes kaikki sovellukset uuteen puhelimeen ja ne vieläpä toimivat.

Lisäksi sovelluksia voi asentaa puhelimelle APK-tiedostona.

Varsinaisesti sovellusten saaminen puhelimeen ei siis ole ongelma, mutta niiden hankkiminen eri lähteistä on hieman vaivalloista, joten tästä syystä Huawei tarvitsee suoraan AppGalleryyn laadukkaita sovelluksia.

Huawei AppGallery hyvät ja huonot puolet


Sovelluskauppana AppGallery on kohtuullisen toimiva kokonaisuus. Kaupan navigointipalkki on sijoitettu alareunaan, joka helpottaa käyttämistä isolla puhelimella. Sovellusten selaaminen on helppoa, sillä erilaisia kategorioita on useita. Näihin lukeutuvat muun muassa pelit, ostokset, uutiset ja yhteisöt.

AppGallery ei kuitenkaan osaa suoraan kovinkaan hyvin suositella juuri käyttäjälle sopivia sovelluksia, vaan eteen tulee esimerkiksi japaninkielisiä sovelluksia.

Sovelluskaupan etusivu on omaan makuun kohtuullisen sekava ja osittain myös hyödytön. Etusivulle on sijoitettu useita "suosituimpiin" sovelluksiin viittaavaa välilehteä, joissa käytännössä jokaisesta löytyy lähes samat sovellukset. Näiden välilehtien joukkoon ei kuitenkaan kuulu minkäänlaista "uusimmat sovellukset" -kattausta, joka helpottaisi ihan uusimpien sovellusten löytämistä.

Toki etusivulla pyörivät sovellukset ovat enemmän näitä laadukkaita sovelluksia, joita Huawei haluaa käyttäjän lataavan. Tämä on sinänsä hyvä, sillä epämääräisen näköisiä sovelluksia sovelluskaupassa on erittäin paljon.

Sovelluskaupassa voi etsiä haulla sovelluksia ja mikäli etsimääsi sovellusta ei löydy, sen voi lisätä toivelistalle, jolloin sovelluskauppa ilmoittaa, jos listalla oleva sovellus on saapunut kauppaan. Tämä on kätevä ominaisuus.Haku on kuitenkin loppujen lopuksi aika kaukana hyödyllisestä. Esimerkiksi hakutermillä "musiikki" vastaan tulee kaikenlaisia epämääräisiä "lataa MP3-musiikkia" -sovelluksia, kun taas hyödylliset Deezer ja Tidal löytyvät vasta paljon alempaa.

Lisäksi huonona puolena voidaan pitää mainosta, jota joutuu katselemaan parin sekunnin ajan, kun sovelluskaupan avaa.

AppGalleryn hakutulokset musiikille

Huawei AppGallery sovellukset


Lista Huawein AppGallery -sovelluskaupan laadukkaimmista sovelluksista. Listaa päivitetään, kun tietoa uusista sovelluksista saapuu.

 • Telegram
 • TikTok
 • Snapchat
 • Jodel
 • Tinder


 • High.fi
 • Microsoft News
 • Squid
 • Elisa Kirja
 • Storytel
 • Dreame
 • Premier League


 • Yle Areena
 • DNA TV
 • Elisa Viihde
 • Neverthink
 • Deezer
 • Tidal
 • SoundHound
 • Telkku.com
 • VLC for Android


 • Microsoft Office
 • Aqua Mail
 • TickTick
 • CamScanner
 • Zoom meetings


 • Foreca
 • IL Paras Sää
 • Ilmatieteen laitoksen sää
 • AccuWeather


 • Foodora Finland
 • Tori.fi
 • R-kioski
 • Lidl
 • Amazon Shopping
 • Burger King


 • Here WeGo
 • Moovit
 • Nysse
 • Yango


 • Booking.com
 • Skyscanner
 • eSky
 • Trivago
 • Trip.com
 • Finnair
 • Lufthansa
 • Ryanair


 • SmartumPay


 • Petal Search
 • MoreApps
 • OmaElisa
 • Opera Mini
 • Ecosia
 • Qwant
 • Fonecta Caller
 • Microsoft Bing Search
 • Speedtest by Ookla
 • CPU-Z
 • Microsoft Translator
 • NordVPN
 • Windscribe VPN
 • PicsArt Photo Editor
 • YouCut - Video Editor


 • Epic Games
 • Lords Mobile
 • Asphalt 9: LegendsKirjoittaja: Janne Yli-Korhonen @ 28. kesäkuuta, 2020 16:25
Tägit
Huawei Huawei AppGallery sovelluskauppa
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 1 kommentti
 • user_org (vahvistamaton)

  Uutisen kirjoitta on kehittynyt, kiitokset siitä

  Pieni kommenntti
  Lainaus: Varsinaisesti sovellusten saaminen puhelimeen ei siis ole ongelma, mutta niiden hankkiminen eri lähteistä on hieman vaivalloista,
  Jep, tarvitaan puhelin josta kopioida, ja kopioden päivitys vaikeaa, ja lisenssi kuviot voi tökkiä, ja ei ne kaikki kopiodut sovellukset siltikään toimi, lainkaan, tai osittain. Ja ne mitkä sattu tänään toimii, ei tietoa kuinka pitkään.

  Jostain satunnaisesti paikoista latailu on vielä vaikeampaa, ei nekään välttämättä toimi. Ja mihin luottaa.

  Ja hyvin vaikea kaupassa arivoida että mihin kaikkee ne Googlen palveluiden puuttuminen vaikuttaa.

  Lainaus: Huawei AppGallery hyvät ja huonot puolet
  Ko palvelun sai valmistajan Google puhelimiinkin, tai on jopa pakko tuupattuna. Se sitten "varastaa" Play kaupasta ladattuja ohjelmia itselleen, eli tarjoaa päivitystä niihin ja kun olet päivittänyt,niin lisä vaivaa asennella se Play kaupan versio takaisin.

  29.6.2020 10:05 #1

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud