DNA:n liittymissä nyt rajaton tiedonsiirto myös Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Baltiassa

DNA:n liittymissä nyt rajaton tiedonsiirto myös Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Baltiassa
DNA on muuttanut operaattorin kaikkien liittymätyyppien, jotka sisältävät verkkovierailuominaisuuden, verkkovierailuhinnoittelua Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa, missä liittymien tiedonsiirto on 24.6. alkaen ollut rajatonta ja sisältyy nyt liittymän kuukausimaksuun.

Parannus koskee kaikkia DNA:n myynnissä olevia puhelin- ja mobiililaajakaistaliittymiä, joihin kuuluu nettiyhteys ja verkkovierailuominaisuus. DNA:n mukaan suurimmalta osalta sen asiakkaista tällainen liittymä löytyy, jolloin uusi ominaisuus päivittyi liittymälle automaattisesti 24.6. alkaen."Tämän kesän lomasuunnitelma monella saattaa olla esimerkiksi automatka Pohjoismaissa tai Baltiassa. Karttapalveluiden käyttämisestä tai videoiden katselusta ja pelien pelaamisesta ei tarvitse nyt kantaa huolta reissun aikana. Haluamme tehdä asiakkaittemme elämästä helpompaa", kertoo DNA:n mobiililiiketoiminnan johtaja Cedric Kamtsan.

Tiedonsiirrosta aikaisemmin perittyä EU-perusmaksua ei ole enää veloitettu DNA:n liittymissä 15.4.2020 alkaen. Tiedonsiirto EU-perusmaksulla on aiemmin maksanut 0,00434 €/Mt, mutta nyt kohtuullinen datankäyttö EU/ETA-alueella sisältyy liittymän kuukausimaksuun, liittymän EU-datapaketin mukaisesti.

Tiedonsiirto Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Baltiassa ei kuluta liittymätyyppikohtaista EU-datapakettia, joka on käytössä muualla EU/ETA-alueella kuten ennenkin. EU-datapaketin koko riippuu liittymätyypistä, ja se on DNA:lla pääsääntöisesti 7–27 Gt/kk.

Lisätietoa aiheesta saa tästä.

Kirjoittaja: Janne Yli-Korhonen @ 25. kesäkuuta, 2020 14:35
Tägit
Tanska Viro Norja Ruotsi matkapuhelinliittymä tiedonsiirto DNA
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 6 kommenttia
 • etrade

  Sais olla prepaid liittymissäkin. Ne on turvallisia käyttää ulkomailla.
  Ei paskaakaan väliä, jos puhelin varastetaan, jne...

  25.6.2020 20:19 #1

 • jkij

  Ollu jo kohta 10vuotta Telialla.

  25.6.2020 20:28 #2

 • WinLix

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti etrade: Sais olla prepaid liittymissäkin. Ne on turvallisia käyttää ulkomailla.
  Ei paskaakaan väliä, jos puhelin varastetaan, jne...
  Paitsi jos puhelin on arvokas ja sisältää henkilökohtaisia tietoja eikä niitä ole riittävän hyvin suojannut.

  26.6.2020 09:13 #3

 • pentsu

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jkij: Ollu jo kohta 10vuotta Telialla. Joo, jos pyöristää ylöspäin seuraavaan kymmeneen. Oikeasti on kuitenkin ollut jo kesästä 2017 (15.6.2017 alkaen), eli n.3 vuotta. Ainahan tietenkin voi höpistä lämpimikseen jollei muuta tekemistä ole.

  Henkilökohtaisesti tämä ei tietenkään mua haittaa koska mullakin on telian liittymä. Jaskapuheet voisi kuitenkin jättää sikseen...

  26.6.2020 15:17 #4

 • user_org (vahvistamaton)

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jkij: Ollu jo kohta 10vuotta Telialla. Joo, jos pyöristää ylöspäin seuraavaan kymmeneen. Oikeasti on kuitenkin ollut jo kesästä 2017 (15.6.2017 alkaen), eli n.3 vuotta. Ainahan tietenkin voi höpistä lämpimikseen jollei muuta tekemistä ole.

  Henkilökohtaisesti tämä ei tietenkään mua haittaa koska mullakin on telian liittymä. Jaskapuheet voisi kuitenkin jättää sikseen...
  Tässä kai vähän näprätään nimillä ja sisällöllä.

  Sama konserni se on ollut jo pitkään, eli silloin kun Soneran nimellä markkinointii liittymiä joissa tietyissä verkoissa (samankonsernin) mentiin ns kotimaan hintaa ja paketein. Mutta ei ihan kokonaan pohjoismaat, (mm Islanti puuttu) mutta sitä tärkeämpänä oli mukana Balttianmaat. Konserni ei tuonut tuota hinnoittelua kaikkiin maihin yhtäaikaa, eli nimen lisäksi voi kikkailla sillä minkä maan asiakkaat sai milloinkin.

  Tokakomenntoija ei kertonut mitä ollut kohta 10v, mutta todennäköisesti meni siihen miinaan että esim Soneran paketit oli tyypillisesti aika nihkeitä, verrattuna muiden rajottomiin. Mutta kun ei väittänyt sen tarkemmin mitä, niin ei tiedetä.

  26.6.2020 19:50 #5

 • Janne M (vahvistamaton)

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jkij: Ollu jo kohta 10vuotta Telialla. Joo, jos pyöristää ylöspäin seuraavaan kymmeneen. Oikeasti on kuitenkin ollut jo kesästä 2017 (15.6.2017 alkaen), eli n.3 vuotta. Ainahan tietenkin voi höpistä lämpimikseen jollei muuta tekemistä ole.

  Henkilökohtaisesti tämä ei tietenkään mua haittaa koska mullakin on telian liittymä. Jaskapuheet voisi kuitenkin jättää sikseen...
  Vaikuttaisi vahvasti siltä, että olet väärässä.

  "Vuodesta 2012 saakka Telian asiakkaat ovat voineet käyttää puhelintaan ja tablettiaan kotimaan hinnoilla Pohjoismaissa ja Baltiassa, mutta nyt ominaisuus laajenee koko EU:n alueelle." - Uutinen Aamulehdestä kesältä 2017. Vaikuttaa siis siltä, että olet käsittänyt väärin sen, mitä 2017 kesällä markkinaan tuotiin.

  30.6.2020 19:40 #6

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud