Apple paljasti iOS 14:n – Kärkiominaisuus tuttu ikivanhoista Lumia-puhelimista

Apple paljasti iOS 14:n – Kärkiominaisuus tuttu ikivanhoista Lumia-puhelimista
Applen WWDC-kehittäjätapahtuma on käynnistynyt yhtiön päämajassa ja uutisia Steve Jobs Theaterista lähetetään koko maailman tietoisuuteen etätilaisuuden muodossa.

Avajaisesityksessä Apple esittely kaikkien käyttöjärjestelmiensä päivitykset ja aloitti uutisten kertomisen iOS:stä – yhtiön ehkä tärkeimmästä käyttöjärjestelmästä. Uutta ensi syksynä julkaistavassa iOS 14 -käyttöjärjestelmässä on esimerkiksi parannetulla logiikalla toimiva kotinäyttö. Käyttöjärjestelmään on lisätty esimerkiksi sovelluskirjastot, johon iOS ryhmittelee samankaltaisia sovelluksia. Halutessaan kirjastot saa myös piiloon, jolloin harvoin käytetyt sovellukset eivät turhaan lisää kotinäyttöjen määrää.Apple on lisäksi lisännyt tuen kotinäytön widgeteille, jotka toimivat ikään kuin eri kokoisina sovellusikoneina, jotka esittävät Windows Phonen live-ruutujen tapaan dynaamista sisältöä.

Käyttöliittymäuudistukset ovat ulottuneet myös Siriin, joka ei enää keskeytä toimintaa avaamalla tummanpuhuvan Siri-näkymän. Sen sijaan tulokset esitellään pienempinä pop up -ikkunoina ja ruudulla tapahtuva toiminta ei keskeydy lainkaan. Siri ymmärtää jatkossa myös mitä näytöllä näkyvää sisältöä, joten tulokset muuttuvat kontekstin mukaan. Siriin on myös lisätty uudenlainen käännös- ja tulkkauspalvelu, joka mahdollistaa puheen tai tekstin kääntämisen valitulle kielelle (vaihtoehtoja 13 kappaletta).Apple Mapsin osalta Apple aikoo laajentaa parannetun karttatiedon kattavuuden Britanniaan, Irlantiin ja Kanadaan. Aiemmin Apple julkaisi uudistetut karttasisällöt Yhdysvaltoihin. Lisäksi Apple tarjoaa erilaisia reittivaihtoehtoja edistääkseen ympäristön kannalta kestävää matkustamista. Esimerkiksi sähköautoille on tarjolla oma reititys, joka ottaa huomioon sään, korkeusvaihtelut ja latauspisteiden sijainnit. CarPlay sisältää vuorostaan CarKey-toiminnon, jonka avulla puhelinta voi käyttää auton avaimena. Toiminto mahdollistaa myös digitaalisen avaimen jakamisen tuttavalle, jolla on tarve käyttää autoasi. Näin avainta ei tarvitse luovuttaa fyysisesti, vaan sen voi lähettää ikään kuin viestinä.

iOS 14 sisältää myös uuden App Clips -koodin, jonka avulla voi käyttää kevennettyjä versioita sovelluksista yksittäisiä käyttökertoja varten. App Clips toimii ikään kuin QR-koodin ja NFC-tagin yhdistelmänä, joka saa puhelimen kysymään haluatko käyttää tagin takana olevaa sovellusta käyttääksesi esimerkiksi kaupunkiskootteria.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 22. kesäkuuta, 2020 20:12
Tägit
Apple iOS
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 2 kommenttia
 • jkij

  Ei ole ikinä toi firma esitellyt mitään uutta ja omaa.

  23.6.2020 21:32 #1

 • delic

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jkij: Ei ole ikinä toi firma esitellyt mitään uutta ja omaa. https://youtu.be/8JZBLjxPBUU ”Boy have we patented it”

  23.6.2020 23:38 #2

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud