Apple Watchin avulla päästiin sydänsairauden jäljille – Sairaalan oma mittari ei riittänyt

Apple Watchin avulla päästiin sydänsairauden jäljille – Sairaalan oma mittari ei riittänyt
Apple Watch -älykelloista löytyvä uusi EKG-mittaustoiminto on tuottanut muutamia positiivisia uutisia, joiden avulla on löydetty terveiksi kuvitelluilta eteisvärinään viittaavia oireita.

European Heart Journal uutisoi Saksassa sattuneesta tapauksesta, jossa Apple Watchin avulla päästiin vakavan sydänsairauden jäljille. Noin 80-vuotias nainen oli hakeutunut lääkäriin kahden pyörtymisen ja angiinaan viitanneiden oireiden seurauksena Johannes Gutenberg-Universität Mainzin yliopistolliseen sairaalaan. Lääkärit tarkkailivat naisen sydänsähkökäyrää omalla EKG-mittarilla, mutta mittauksesta ei saatu toivottua apua.Potilaan tilaa päätettiin tutkija Apple Watchilla. Älykellon EKG-mittaustoiminnon ansiosta päästiin sydänsähkökäyrän epäsäännöllisyyksiin käsiksi ja myöhemmissä tutkimuksissa saatiin selville, että naisella oli iskemia eli verenpuutos sydämessä. Oikeissa käsissä Apple Watchin EKG-toimintoa voidaan siis hyödyntää odotettua laajemmin sydämen terveyden diagnosoinnissa.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 4. toukokuuta, 2020 19:03
Tägit
Älykello EKG Apple Watch Apple
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud