Puhelinkauppa romahtaa pian? Jätti odottaa jopa 30 prosentin pudotusta

Puhelinkauppa romahtaa pian? Jätti odottaa jopa 30 prosentin pudotusta
Älypuhelinbisnes tulee kärsimään rajusti koronaviruksen aiheuttamasta epävarmuudesta, ennustaa älypuhelimien piirejä markkinoiva Qualcomm. Piirijätin mukaan puhelinbisnekseen on tulossa jopa 30 prosentin pudotus huhti-kesäkuussa.

Kysyntä ehti sukeltaa jo vuoden alussa, sillä Qualcommin näkemyksen mukaan matkapuhelimien toimitukset vähenivät tammi-maaliskuussa noin 21 prosenttia. Markkinan voimakas heikentyminen osuu pahasti Qualcommin, joka paitsi myy matkapuhelimissa käytettäviä piirejä, myös lisensoi niissä käytettävää teknologiaa. Näin ollen Qualcommin liikevaihto ottaa osumaa, vaikka puhelimissa ei suoranaisesti käytettäisi sen piirejä.Tällä hetkellä puhelimien tuotanto ei näyttäisi olevan ongelma, vaan koronavirus painaa kuluttajien ostohaluja alaspäin. Ongelma voi korjaantua kun hallitukset ympäri maailman vapauttavat rajoituksiaan. Uusia työpaikkoja pitäisi myös syntyä, sillä vain toimeentulonsa varmistaneilla on halua ja kykyä ostaa uusia puhelimia.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 30. huhtikuuta, 2020 5:46
Tägit
Qualcomm iOS 14 iOS 13 iOS Android 11 Android 10 Android Samsung Galaxy S20+ Samsung Galaxy S20 Ultra Samsung Galaxy S20 Apple iPhone 12 Apple iPhone 11 Pro Max Apple iPhone 11 Pro Apple iPhone 11 Apple iPhone OnePlus 8 Lite OnePlus 8 OnePlus 8 Pro OnePlus
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 1 kommentti
  • larson80

    Tarkoittaakohan tämä sitä, että alkaa tulla puhelimia aleen parhaillaan puoleen hintaan? Sittenhän oltaisiin hintatasossa n. viiden vuoden takaisessa tilanteessa.

    30.4.2020 22:01 #1

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud