Koronavirus voi uhata jo seuraavan iPhonen kehitystä

Koronavirus voi uhata jo seuraavan iPhonen kehitystä
Mikäli koronavirusepidemia pitkittyy vielä nykyisestä, alkaa se tuottaa ongelmia jo seuraavan sukupolven iPhonen kehityksellekin. Reutersin haastattelemien lähteiden mukaan Applen insinöörit tapaavat yleensä kiinalaisen uudenvuoden jälkeen kokoonpanosta vastaavan Foxconnin insinöörejä antaakseen palautetta uusien iPhonien testikappaleiden laadusta.

Nyt näitä tapaamisia ei ole voitu järjestää koronaviruksen takia asetettujen matkustuskieltojen vuoksi. Viivästykset tässä vaiheessa voivat vaikuttaa esimerkiksi komponenttihankinnan aikataulutukseen. Varsinainen kokoonpanotyö alkaa kuitenkin vasta kesällä, joten Applella on vielä hyvin aikaa kiriä nyt tulevat viivästykset.Poikkeusjärjestelyt ovat tietysti myös mahdollisia, mikäli ne koetaan tarpeellisiksi kehitystyön jouduttamiseksi. Koronavirus hankaloittaa lähinnä kasvoikkain käytävien neuvotteluiden järjestämistä.

Applen alihankkijoiden ja Foxconnin tehtaat olivat helmikuun alussa kiinni, mutta niitä on käynnistetty uudelleen virustartuntojen pahimman huipun mentyä ohi. Tehtaat eivät kuitenkaan toimi täydellä kapasiteetilla työvoimapulan takia.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 26. helmikuuta, 2020 5:57
Tägit
Foxconn iOS 14 iOS Apple iPhone 12 Apple
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud