Kiinalaiset puhelinmerkit yhdistävä voimansa – Haastavat Google Playn

Kiinalaiset puhelinmerkit yhdistävä voimansa – Haastavat Google Playn
Yhdysvaltojen laitettua kampoihin Huaweita vastaan, on Kiinassa käyty kulisseissa keskusteluita yhteisen vastahyökkäyksen suunnittelemiseksi. Reutersin tietojen mukaan kiinalaiset älypuhelinbrändit aikovat luoda yhteisen alustan, jonka kautta sovelluskehittäjät voivat julkaista mobiilisovelluksensa kaikkiin puhelinmerkkien puhelimiin.

Yhteiselle julkaisualustalle on tarvetta, sillä Huaweilla ei ole pääsyä Google Playhin ja Kiinassa puhelinbrändit käyttävät muutoinkin Googlesta riippumattomia sovelluskauppoja. Uusi alusta yksinkertaistaa sovelluskehittäjien työtä ja tekee alustassa mukana olevat puhelinmerkit kehittäjien näkökulmasta kiinnostavammiksi. Huawein lisäksi hankkeessa ovat mukana Xiaomi, Oppo ja Vivo.Alusta on tarkoitettu ohjelmien julkaisuun Kiinan ulkopuolella, joten kotimaassa on käytössä edelleen vanhat julkaisukanavat. Ainakaan alkuvaiheessa alusta ei ole välttämättä kovin kattava, sillä erään prototyyppisivun mukaan se kattaisi vin yhdeksän aluetta. Yhteenliittymän nimeksi on valittu Global Developer Service Alliance (GDSA) ja sen julkisualusta otetaan käyttöön maaliskuuhun mennessä.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 7. helmikuuta, 2020 6:06
Tägit
Google Play Oppo Vivo Xiaomi Huawei
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 1 kommentti
  • kolmis

    Tuokohan tämä nyt lisää backdooreja puhelimiin vai yksipuolistuuko backdoor tarjonta?

    7.2.2020 12:16 #1

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud