TSMC aloittamassa seuraavien iPhonien piirien valmistuksen

TSMC aloittamassa seuraavien iPhonien piirien valmistuksen
Taiwanilainen puolijohdevalmistaja TSMC rakentaa kiivasta vauhtia jo tiloja 3 nanometrin tuotantoa varten, mutta sitä ennen markkinoille tulee älylaitteita, joiden mikropiirit on valmistettu 5 nanometrin prosessilla.

Ensimmäisten joukossa TSMC:n 5 nanometrin prosessiin on siirtymässä Apple, jonka kehittämän A14-järjestelmäpiirin tuotanto käynnistyy näillä näkymin toisen kvartaalin aikana eli huhti-kesäkuussa. Aikataulutiedot paljasti taiwanilainen Digitimes-verkkojulkaisu.TSMC on jo usean vuoden ajan ollut Applen A-piirien hovivalmistaja ja näin tulee olemaan ilmeisesti myös jatkossakin. TSMC:ltä löytyy vaadittavat tuotantoresurssit Applen kysyntään nähden, mutta sen lisäksi yhtiö on pysynyt kehityksen aallonharjalla tukevasti. Toisin on käynyt Intelille, jonka prosessikehitys on edistynyt aiempaan nähden verkkaisesti.

A14 Bionic -piirien muista teknisistä ominaisuuksista ei ole tietoa, mutta Apple lienee päivittänyt CPU- ja GPU-arkkitehtuureita sekä lisännyt Neural Engine -laskentayksikön tehokkuutta.

TSMC siirtynee 3 nanometrin prosessiin vasta vuonna 2022, joten isompaa tuotantotekniikan päivitystä ei nähdä ensi vuoden iPhonien piireissä.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 3. tammikuuta, 2020 18:09
Tägit
Apple Apple A13 Apple A12 Bionic TSMC 5 nm
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud