Telia sammutti kuluttajien lankapuhelimet – Lankapuhelinverkko ajetaan alas

Telia sammutti kuluttajien lankapuhelimet – Lankapuhelinverkko ajetaan alas
Telia on lopettanut Suomessa viimeisenkin kuluttajille tarjotun lankapuhelinliittymän. Operaattori ilmoitti lankapuhelinliittymien lopettamisesta vuoden alussa ja liittymien vaiheittainen lopettaminen alkoi kesällä 2019.

Kuluttajaliittymien lisäksi Telia lopettaa yrityksille tarjotut lankapuhelinliittymät, minkä osalta Telia on noudattanut yrityskohtaista suunnitelmaa. Vaikka Telia onkin päättänyt lopettaa noin 6000 suomalaista lankaliittymää, jää Suomeen edelleen tuhansia liittymiä. Elisa tarjoaa nimittäin liittymiä asiakkailleen, eikä se ole osoittanut merkkejä niiden lopettamisesta. Traficomin laskelmien mukaan Suomessa oli tämän vuoden alussa 291 000 kiinteää puhelinliittymää, joista 107 000 oli kuluttajakäytössä.Vaikka Telia onkin lopettanut liittymät, on lankapuhelimien infrastruktuuri vielä olemassa. Telia aikoo purkaa ne seuraavaksi.

Matkapuhelimet ovat korvanneet nopeasti lankapuhelimet Suomessa. Joissain talouksissa ajatus pöytäpuhelimista elää kuitenkin sitkeästi, mutta heille on tarjottu vastineeksi matkapuhelinverkkoon kytkettäviä pöytäpuhelimia.

Lue myös:
Telia aloitti 5G-liittymien sekä 5G-laitteiden myynnin.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 21. joulukuuta, 2019 10:18
Tägit
Telia TeliaSonera lankapuhelin matkapuhelinliittymä puhelinnumero puhelin
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud