Parhaat puhelimet alle 500 euroa (kevät 2020)

Parhaat puhelimet alle 500 euroa (kevät 2020)
Jos alle 300 euron hintaluokka on kilpailtu, niin sitä on myös 300 - 500 euron hintaluokka. Varsinkin tämän hintatason yläpään laitteista löytyy jo useita sellaisia laitteita, jotka pärjäävät ominaisuuksien suhteen ihan kärkipään laitteille.

Vaihtoehtoja siis löytyy ja tämähän on erinomainen asia kuluttajan kannalta. 500 euroa on tietenkin paljon rahaa puhelimesta, mutta tällä summalla saa erittäin hyvin vastinetta.Tässä artikkelissa käydään läpi tämän kesän parhaat puhelimet alle 500 euron hintaluokassa, mutta jos et ole valmis maksamaan näin paljon laitteesta, kannattaa katsoa myös nämä:


Hinnat on tarkistettu kirjoitushetkellä ja ne saattavat muuttua hieman, mutta pääasiassa niiden hinta tulee vain laskemaan.

Minkälainen on alle 500 euron puhelin?


Varsinkin 300 - 500 euron hintaluokan yläpään laitteissa suorituskyky on kohdallaan. Nämä laitteet tarjoavat jopa tehokkaan järjestelmäpiirin, joka saattaa parhaimmassa tapauksessa tarjota aivan huippupuhelinten suorituskykyä. Keskusmuistia löytyy poikkeuksetta vähintään kuusi gigatavua. Enemmän keskusmuistia tarkoittaa, että laite pystyy pitämään enemmän sovelluksia auki taustalla.

Tallennustilan määrä on myös kohdillaan, sillä useimmat tämän hintaluokan laitteet tarjoavat sisäistä tallennustilaa 128 tai 256 gigatavun verran. Joistakin laitteista löytyy myös muistikorttipaikka, jos sisäinen tallennustila ei riitä.

Poikkeuksena tosin iPhone, jossa joutuu tyytymään keskusmuistin ja tallennuskapasiteetin osalta vähempään.

Alle 500 euron laite on sellainen, joka sopii kuvauksesta kiinnostuneille, sillä tämän hintaluokan laitteista löytyy useampi kamera. Kuitenkin joissakin kohdin joudutaan hinnassa säästämään ja se saattaa kameroiden kohdalla näkyä esimerkiksi kuvanvakaimen puutteena tai huippupuhelimia heikompana kuvanlaatuna. Erot eivät kuitenkaan ole aina kovinkaan suuria edes 1000 euron puhelimiin, kuten Galaxy Note10+ vs Honor 20 Pro -vertailusta voidaan todeta.Näyttö on myös tärkeä ominaisuus puhelimissa. Yleisesti voidaan sanoa, että tämän hintaluokan laitteista löytyy iso ja laadukas näyttö. Samsung tunnetaan markkinoiden parhaimmista näytöistä, joten Samsung-puhelin tai muut OLED-näytöillä varustetut laitteet ovat kohtuullisen varma valinta jos näytön laatu on tärkeää.

Näiden laitteiden kohdalla käyttöjärjestelmän päivitykset ovat kohtuullisen hyvällä tasolla. Jokainen tämän listan Android-laitteista tulee saamaan päivityksen Android 10 -käyttöjärjestelmäversioon, jos ei ole sellaista jo saanut.

Parhaat puhelimet alle 500 euroa (kevät 2020)


Samsung Galaxy S10e (hinta 499 euroa) on yksi Samsungin vuoden 2019 huippupuhelimista. Se on toki ominaisuuksiltaan hieman karsitumpi kuin Galaxy S10 (hinta 649 - 949 euroa) sekä Galaxy S10+ (hinta 899 - 1049 euroa). Galaxy S10e sisältää hieman alle 6 tuuman näytön, joka tarkoittaa tässä tapauksessa, että Galaxy S10e on niin sanottu pieni älypuhelin alle 7 cm leveyden ansiosta. Tuttuun Samsungin tyyliin Galaxy S10e:stä löytyy hyvät kamerat ja loistavaa suorituskykyä. Puhelimelle löytyy myös päivitys tuoreimpaan Android 10 -käyttöjärjestelmäversioon.

Galaxy S10e on erinomainen valinta alle 500 eurolla

Lue myös: Tässä on Samsungin uudet Galaxy S10 -puhelimet.Samsung Galaxy A71 (hinta 439 euroa) on myös yksi laadukas vaihtoehto Samsungilta. Kyseessä on juuri hiljattain julkaistu uusi version A-sarjan laitteesta. Galaxy S10e -puhelimeen verratessa Galaxy A71 tarjoaa huomattavasti isomman näytön sekä isomman akun, mutta puolestaan tehoa löytyy hieman vähemmän. Puhelin tukee myös nopeampaa 25 watin langallista latausta, mutta ei sisällä S10e:n langatonta latausta. Vaikka kameroita A71:ssä on enemmän, niin S10e voittaa niiden laadussa.

Galaxy A70 on yksi Samsungin laadukkaista keskitason puhelimista

Lue myös: Arvostelussa Samsung Galaxy A71.

Apple iPhone 8 (hinta 449 euroa) on yksi näistä halvemmista iPhoneista, joita Apple pitää myynnissä kalleimpien lippulaivapuhelimien kanssa. Apple pitää erinomaista huolta omistaan päivityksien suhteen, joten siltä osin tämä pari vuotta vanha malli on erittäin hyvä ostos. Toisaalta ominaisuuksien, kuten kameran, suhteen iPhone 8 on jäänyt jo jälkeen samanhintaisiin Android-puhelimiin verratessa.

iPhone 8 on yksi Applen halvimmista puhelimista tällä hetkellä

Lue myös: iPhone 8 hinta nyt 449 euroa - kannattaako se ostaa?

Honor 20 Pro (hinta 429 euroa) tarjoaa erittäin hyvää hinta-laatusuhdetta, sillä puhelimesta löytyy laadukas kamerajärjestelmä, hyvä suorituskyky ja paljon tallennustilaa. Lisäksi Honor 20 Pro tarjoaa erinomaisen akkukeston 4000 milliampeeritunnin akulla. Kannattaa katsoa myös Honor 20 (hinta 349 euroa), joka on hieman karsitumpi sekä halvempi versio Honor 20 Prosta.Honor 20 Pro tarjoaa erinomaisen hinta-laatusuhteen

Lue myös: Honor 20 Pro arvostelu ja Honor 20 arvostelu.

OnePlus 7T (hinta 499 euroa) on ehdottomasti yksi tämän kategorian helmiä. Loppuvuodesta julkaistu OnePlus-laite on nyt laskenut alle 500 euron hintaan. Suomen suosituimpana Android-valmistajana OnePlus tarjoaa huippupuhelinten suorituskykyä puolet halvemmalla. Siitä löytyy tehokas Snapdragon 855+ -suoritin, 8 gigatavua keskusmuistia, 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa, 3800 mAh akku sekä tasokas kolmoiskamera. Näytöllä on kokoa 6,55 tuumaa ja se sisältää vain pienen ja sievän loven.

OnePlus 7T on joukon tehokkain

Lue myös: Arvostelussa OnePlus 7T.

Huawei P30 (hinta 448,90 euroa) on laadukas huippupuhelin Huaweilta. Sisällä suorituskyvystä vastaa Kirin 980 -järjestelmäpiiri ja virtaa siihen antaa 3650 mAh akku. P-sarjan puhelimissa on keskitytty vahvasti kameroihin, josta kertovat myös tämän laitteen kolme kameraa. Tarjolla on 40 megapikselin kamera, laajakulmakamera sekä zoom-kamera.

Huawei P30

Lue myös: Kumpi kannattaa ostaa: Samsung Galaxy S10 vai Huawei P30.Katso myös:
Kaikki parhaat puhelimet.

Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä. Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.

Kirjoittaja: Janne Yli-Korhonen @ 27. marraskuuta, 2019 19:33
Tägit
OnePlus 7T lista Huawei P30 Samsung Galaxy A70 Apple iPhone 8 Xiaomi Honor 20 Pro Samsung Galaxy S10E
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud