Parhaat puhelimet alle 100 euroa (kevät 2020)

Parhaat puhelimet alle 100 euroa (kevät 2020)
Kesä lähestyy ja tarve kasvaa edullisille puhelimille, joita voi jakaa lapsille, lapsenmielisille tai helposti puhelimia rikkoville. Alle 100 euron puhelimien hintaluokka on sellainen, johon löytyy vaihtoehtoja melkoisen vähän, mutta muutamat hyvät puhelimet silti kannattaa huomioida ennen kuin laittaa liikaa rahaa puhelimeen.

Koostamme tässä listan puhelimia, jotka sopivat joko lapsen tai nuoren ensimmäiseksi puhelimeksi, kakkospuhelimeksi kalliimman jäädessä kotiin tai varapuhelimeksi mökille tai kotiin.Hinnat on tarkistettu kirjoitushetkellä, joten ne saattavat muuttua hieman ajan saatossa. Pääsääntöisesti puhelinten vanhetessa hinta kuitenkin tippuu muiden laitteiden tavoin.

Katso myös:


Minkälaisia ovat alle 100 euron puhelimet?


Alle 100 eurolla saa käytännössä vain peruskäyttöön tarkoitetun matkapuhelimen tai älypuhelimen. Tällaisista puhelimista löytyy yleisesti maksimissaan vain HD+-resoluutiolla varustettu näyttö, yksi tai erittäin harvassa tapauksessa kaksi kameraa ja 16 tai 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Nämä halvat puhelimet sopivat parhaiten vain kevyeen käyttöön, kuten kevyeen netin selaamiseen ja viestittelyyn WhatsAppilla. Jos tarkoituksena on pelata enemmän pelejä tai muuten käyttää puhelinta tehokkaammin, kannattaa suunnata katseet hieman kalliimpiin malleihin. Myöskin vähäinen sisäinen tallennustila on nopeasti täynnä, jos tarkoituksena on asennella useita sovelluksia tai pelejä. Toki monista halvoista puhelimista löytyy myös muistikorttipaikka, jolla saa lisättyä kätevästi ja kustannustehokkaasti tallennustilaa.

Kamera on nykypäivänä puhelimen yksi tärkeimmistä ominaisuuksista. Puhelimia markkinoidaan monesti kameran megapikselin määrällä, mutta se ei kerro kaikkea kuvanlaadusta. Laatuun vaikuttaa muun muassa linssien ja sensorien laatu sekä ohjelmisto. Tässäkin kohtaa siis kannattaa miettiä muita vaihtoehtoja, jos kamera on sinulle yksi tärkeimmistä ominaisuuksista. Näiden edullisten puhelimien kamera on kuitenkin hintaansa nähden hyvällä tasolla hyvässä valaistuksessa.Halpojen puhelimien parhaimpina puolina voidaan pitää yleisesti hyvää akkukestoa, sillä vähävirtaiset piirit sekä näytön alhainen resoluutio kuluttavat vähemmän virtaa.

Parhaat puhelimet alle 100 euroa


Nokia 2720 Flip (89 euroa) ja Nokia 8110 4G (noin 45 euroa) ovat HMD Globalin julkaisemia edullisia peruspuhelimia, joista molemmista löytyy hieman älykkäitä ominaisuuksia. Kumpaakaan näistä ei ole tarkoitettu korvaamaan älypuhelinta, vaan nämä ovat tarkoitettu sellaisille, jotka etsivät edullista ja helppokäyttöistä puhelinta. Molemmista löytyy fyysinen näppäimistö, hyvä akkukesto, muutamia sovelluksia (esimerkiksi WhatsApp) ja KaiOS -käyttöjärjestelmä.

Laitteista ensimmäinen on simpukkapuhelin ja jälkimmäinen puolestaan legendaarisen banaanipuhelimen uusi versio.

Nokia 2720 Flip on edullinen peruspuhelin

Lue myös: Nokia 2720 Flip julkaisu ja Nokia 8110 4G julkaisu.

Nokia 2.2: hinta on tippunut ja nyt sitä saa tasaisesti 79 euron hintaan. Kyseessä on edullinen älypuhelin, jossa on Android-käyttöjärjestelmä. Nokia 2.2 käyttää tällä hetkellä vielä Android 9 Pie -käyttöjärjestelmää, mutta päivitys Android 10 -versioon on saapunut juuri tällä viikolla. Nokia 2.2 kuuluu Android One -ohjelmaan, joten sen pitäisi saada aktiivisesti myös päivityksiä jatkossa. Ominaisuuksien puolesta puhelimesta löytyy 3000 mAh akku, 2 gigatavua keskusmuistia, 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa (lisää saa muistikortilla), 5,71" HD+ -näyttö, 13 megapikselin takakamera ja 5 megapikselin etukamera, joka on sijoitettu pieneen näyttöloveen.Nokia 2.2 on halpa Android puhelin

Lue myös: Haetko halpaa puhelinta? Tämä uusi Nokia kannattaa tarkistaa.

Honor 8A 99 euron hinnalla ja Honor 8S 89 euron hinnalla ovat yksiä kategorian parhaiten varusteltuja laitteita. Ne eivät eroa teknisesti kovinkaan paljoa toisistaan, mutta muutama pieni ero löytyy, joiden johdosta kymppiä kalliimpi Honor 8A on parempi vaihtoehto. Mikäli kuitenkaan hieman parempi suorituskyky ei juuri kiinnosta, niin 8S voi sekin olla hyvä vaihtoehto. Molemmissa on mm. 13 megapikselin kamera, 32 gigatavua tallennustilaa, muistikorttipaikka ja 3020 milliampeeritunnin akku.

Honor 8A on alle 100 euron kategoriassa huipputehokas laite

Lue myös: Helmikuun myydyimmät puhelimet, joihin Honor 8A ainoana alle 100 euron puhelimena mahtui.

Motorola Moto E6 Play on pudonnut loppuvuoden yli 100 eurosta nyt vain 79 euroon, joka on hyvä hinta Motorolan edulliselle älypuhelimelle. Laite tarjoaa mm. 5,5 tuuman HD-tason kosketusnäytön, kaksi SIM-paikkaa, muistikortilla laajennettavan 32 gigatavun tallennustilan, 2 gigatavua RAM-muistia sekä 13 megapikselin kameran. Huawei Y5 2019 (hinta 79 euroa) on lähes vastaava teknisesti, mutta tarjoaa vähemmän tallennustilaa ja hieman enemmän tehoa ja isomman näytön.Motorolalla on ollut perinteisesti hyviä edullisia älypuhelimia

Katso myös:
Parhaat puhelimet juuri nyt.

Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä. Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.

Kirjoittaja: Janne Yli-Korhonen @ 19. marraskuuta, 2019 17:37
Tägit
Samsung Galaxy A10 Huawei Nokia 8110 Nokia 2720 Flip Nokia 2.2 Android Motorola Moto E6 Play Motorola lista
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud