Yllättävä tulos suomalaisten asenteista – Joka viides vaihtaa 5G:hen vasta kun on pakko

Yllättävä tulos suomalaisten asenteista – Joka viides vaihtaa 5G:hen vasta kun on pakko
Asiantuntijapalveluita tuottavan Deloitten tekemän tutkimuksen mukaan suomalaiset eivät olisi erityisen kiinnostuneita uudesta 5G-verkkoteknologiasta. Suomessa ensimmäiset kaupalliset 5G-verkot avattiin tämän vuoden alussa ja operaattorit ovat määrätietoisesti laajentaneet niitä vuoden aikana.

Deloitten mukaan suomalaisten halu vaihtaa 5G-verkkoon ensimmäisten joukossa on laskenut viime vuodesta viidellä prosenttiyksiköllä. Pudotus on suuri, sillä lukema ei lähtökohtaisestikaan ollut kovin suuri. Tutkimuksen mukaan enää vain kahdeksan prosenttia suomalaisista kertoo siirtyvänsä 5G-verkkoon heti kun mahdollista. Samaan aikaan noin joka viides ilmoittaa ottavansa 5G-liittymän vasta kun muita vaihtoehtoja ei enää ole.5G:n kiinnostavuutta saattaa laskea se, että Suomessa on jo kattava ja hyvin toimiva 4G-verkko, jolloin tarpeita ja toiveita vieläkin nopeammasta nettiyhteydestä on hyvin harvalla. Lisäksi ylimääräisen nopeuden mahdollisuuksia ei ymmärretä tai niitä ei osata kaivata. Deloitten mukaan julkisella puolella ja yrityksissä tilanne on toinen, sillä siellä 5G:lle on kehitetty lukuisia sovelluskohteita.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 13. marraskuuta, 2019 17:14
Tägit
Elisa DNA 5G NR 5G
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 3 kommenttia
 • delic

  Kuulostaa siitä, että suomalaiset on fiksuja. 5G on kyllä turhinta mihin rahaa voi tällä hetkellä laittaa.

  Otan sitten 5G:n käyttöön, kun siitä ei tarvi maksaa mitään extraa.

  13.11.2019 17:53 #1

 • 4G (vahvistamaton)

  Enkä yhtään ihmettele. Jos toimii yhtä hyvin kuin 4G, niin ne on vain nopeuslupauksia, ei toteutuneita nopeuksia. Ja solukoko on niin pieni, että maaseudulle (lue: taajamien ulkopuolelle) tuskin rakennetaan joten 4G siellä paremmin.

  13.11.2019 18:37 #2

 • user_org (vahvistamaton)

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 4G: Enkä yhtään ihmettele. Jos toimii yhtä hyvin kuin 4G, niin ne on vain nopeuslupauksia, ei toteutuneita nopeuksia.
  5Glle luvataan yleensä enemmän ja ns valmiilla alueella myös toteutuu jo nyt, huomioitava että nyt ollaa hyvin varhaisessa vaiheessa ja perinteisesti uuden sukupolven alussa menee aikansa kun alkaa olemaan alueellisestikin toimivaa.

  5G on myös muutakin kuin nopeus, eli vaikka nopeus olisi sama niin siitä voi olla silti lisäarvoa.

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 4G: Ja solukoko on niin pieni, että maaseudulle (lue: taajamien ulkopuolelle) tuskin rakennetaan joten 4G siellä paremmin.
  5G leviää myös taajamien ulkopuolelle, ehkä jopa nopeammin kuin aikanaan 4G. Jos ei tarvitse 5Gtä muuhun kuin siihen mihin 4Gtäkin käytettää, niin se voi siltikin olla lisäarvo.

  Oma lukunsa on sitten paljonko siitä 5Gstä on valmis maksamaan, kaikille sen lisäarvo ei ole sellainen että kovasti laittaisi centtejä lisää. Vertaa aiemmat sukupolvi nousut.

  14.11.2019 09:31 #3

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud