Kiukuttelu kannatti: OnePlus taipuu nyt suomeksi uudella tavalla (=oikein)

Kiukuttelu kannatti: OnePlus taipuu nyt suomeksi uudella tavalla (=oikein)
OnePlus on taivuttanut yhtiön nimen genetiivimuodon jo pitkään erittäin oudolla tavalla: OnePlusin. Olemme Puhelinvertailussa kieltäytyneet kyseisestä harhaoppisuudesta ja puhuneet säännönmukaisesti OnePlussan tuotteista.

Eilen silmään osui taas tuo (etenkin puhuttuun) kieleen todella kehnosti sopiva taivutusmuoto ja avauduimme asiasta Twitterissä julkisesti. Viestiin liittyi useita kotimaisia teknologiatoimittajia tukemaan OnePlussan -muotoa, yhtiön oman version sijaan.Myös mm. Twitterissä aktiivisesti kielenhuollosta keskusteleva Eeva Öörni otti kantaa käyttämämme taivutusmuodon puolesta.Ja kas kummaa, tänään OnePlus julkaisi virallisen tiedotteen, jossa yhtiö kertoo siirtyvänsä käyttämään OnePlussan taivutusmuotoa ja suosittelee taivuttamaan yhtiön nimen muutenkin plussa -sanan pohjalta, kun sitä tarvitsee suomeksi taivuttaa.

Ei tämä helppoa ole kenellekään. Jatkuva keskustelu brändimme nimen sijamuodoista on aiheuttanut turhaa mielipahaa jo usean vuoden ajan. Nyt oli oikea aika puhaltaa peli poikki ja tehdä ratkaisuja. Yhteisö on toimintamme ytimessä, ja seuraamme tarkalla korvalla faniemme mietteitä. Suomeksi plussat ovat plussia eikä plusia ja sillä mennään.
-OnePlussan Suomen ja Baltian maajohtaja Tuomas Lampén.

Alkuperäinen kiukuttelumme aiheesta oli siis tämä:

Joskus siis julkinen avautuminen kannattaa.

Kirjoittaja: Petteri Pyyny @ 13. marraskuuta, 2019 11:02
Tägit
Nopeat OnePlus Suomi
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 1 kommentti
  • karijaloviina

    Tulee mieleen jonkun sivuston iPhonit.

    13.11.2019 12:12 #1

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud