Onko tämä bugi vai ominaisuus? iPhonet sulkevat taustalla olevia sovelluksia

Onko tämä bugi vai ominaisuus? iPhonet sulkevat taustalla olevia sovelluksia
iOS 13 -käyttöjärjestelmää on syytetty heti julkaisusta lähtien bugiseksi ohjelmistoksi, vaikka Applen kehityksessä on yritettykin jo parin vuoden ajan panostaa juuri vakauteen ja suorituskykyyn uusien ominaisuuksien kehittämisen kustannuksella. Uusin käyttäjiä laajasti harmittava ongelma on aggressiivinen muistinhallinta, joka sulkee ohjelmia mikäli niistä siirtyy hetkeksi toiseen sovellukseen.

Ohjelman sulkeutuminen sovellusvaihdoksen seurauksena on merkki siitä, että järjestelmällä ei ole käytettävänä tarpeeksi käyttömuistia, joten se joutuu vapauttamaan sitä aktivoituvaa sovellusta varten sulkemalla aiemmin käytössä olleita ohjelmia. iOS:n pitäisi kuitenkin pystyä pitämään ohjelmia käynnissä, vaikka siirtyisit YouTubesta tai sähköpostista kamerasovellukseen. iOS 13 ei kuitenkaan näyttäisi kykenevän tähän, vaan sähköpostiohjelma suljetaan vaihdoksen takia vaikka viestin kirjoittaminen olisi kesken.Muistin loppuminen ei tunnu olevan raudasta kiinni, sillä uusimmatkin iPhone-mallit käyttäytyvät tällä tavalla. Apple on ehkä vääntänyt muistinhallinnan ruuveja turhan tiukalle varmistaakseen järjestelmälle hyvän suorituskyvyn.

Apple ei ole vielä kommentoinut ongelmaa julkisuudelle.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 1. marraskuuta, 2019 5:57
Tägit
Apple Apple iPhone Apple iPhone 11 Apple iPhone 11 Pro Apple iPhone 11 Pro Max Apple iPhone X iOS 13
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 3 kommenttia
 • karmakameli

  eikös apple ole aina toiminut noin? Ja myös osa android-toimittajista, esim. huawei.

  1.11.2019 06:50 #1

 • jkij

  Buginen sontakikkare mikä ei toimi.
  Se on aina ominaisuus jos joku ei toimi.

  1.11.2019 16:39 #2

 • lettas

  Tuntuu olevan bugi ja koskevan vain uutta iOS 13.2 versiota:

  https://www.imore.com/ios-132-may-have-broken-multitasking?amp

  2.11.2019 09:04 #3

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud