iPhone 11:ssä saattaa olla salattu ominaisuus – Kytketty vain pois päältä

iPhone 11:ssä saattaa olla salattu ominaisuus – Kytketty vain pois päältä
Uusista iPhoneista saattaa löytyä piilossa olevia toiminnallisuuksia, jotka saatetaan aktivoida vasta myöhemmin päivityksellä. Ainakin Apple-vuodoilla nimeä tehneen Sonny Dicksonin mukaan iPhone 11 -malliston puhelimissa on kaikki tarvittava rauta kaksisuuntaisen langattoman latauksen toteuttamiseen.

Apple ei kuitenkaan ole puhunut tällaisesta toiminnosta lainkaan eikä se ole ilmeisesti tällä hetkellä lainkaan käytössä. Dicksonin mukaan ominaisuus on kytketty pois päältä ohjelmistollisesti, joten se voidaan myös aktivoida ohjelmistollisesti käyttöön. Voi olla, että Apple ei ole vielä testannut kaksisuuntaista latausta niin paljoa, että se olisi valmis tarjoamaan sitä iPhone 11:n omistajille.Ehkä ominaisuuden piti olla osa iPhone 11:n julkistusta, mutta testauksen tai muun syyn takia se päätettiin ottaa pois käytöstä. Jää nähtäväksi aktivoidaanko toiminto lähiaikoina.

Ennakkoon Bloombergin Apple-toimittaja Mark Gurman ja analyytikko Ming-Chi Kuo kertoivat tiedoista, joiden mukaan kaksisuuntainen lataus olisi tulossa iPhone 11:een. Ominaisuus käytännössä mahdollistaa esimerkiksi AirPods-kuulokkeiden akun lataamisen puhelimella. Kaksisuuntainen langaton lataus löytyy jo uusimmista Android-puhelimista, esimerkiksi Galaxy S10:ssä on sellainen.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 14. syyskuuta, 2019 12:13
Tägit
iOS 13 Apple iPhone 11 Pro Max Apple iPhone 11 Pro Apple iPhone 11 Apple
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 2 kommenttia
 • arivesa

  Jo vuosia on TV-sarjoissa esitetty,että esim. poliisit voisivat etäkäynnistää sammutetun luurin,ja salakuunnella sitä. En tiedä onko tuo mahollista,mutta tiedän että akun irroittamalla homma ei voi toimia.

  Ylläri?:i-phonet ilmestyi kuin tilattuna sisäänrakennetuin akuin,ei voi irtikytkeä. Moni muu seurasi perässä,mutta kenen käskystä?

  Itse en murehdi "dataturvaa", mutta en liioin hanki kapulaa,johon ei akkua voi vaihtaa,tarvittaessa vaikka merellä.

  14.9.2019 21:26 #1

 • arivesa

  Langaton lataus vaatii induktiokäämin päähän tasasuuntaajan,mutta toiseen suuntaan toimiva lisäksi pulssigenun,vain AC on siirrettävissä etänä. Eikö Foxconn osaa tuota toteuttaa,kilpailijalla se toimii.

  18.9.2019 20:28 #2

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud