Apple julkaisi uuden huippupuhelimen: iPhone 11 Pro

Apple julkaisi uuden huippupuhelimen: iPhone 11 Pro
Applen tämän päivän pihvi oli esitteillä lopulta useiden palvelu- ja tuotejulkistusten jälkeen. Kyseessä on tietysti uusi huippupuhelin, joka kantaa nimeä iPhone 11 Pro.

Pro-mallisto on Applen viime vuonna julkistamien iPhone XS -mallin seuraaja, ja siten yhtiön ykköslaite. Yhtiön mukaan Pro-lisänimi juontaa juurensa siitä, että se on laite, jota ammattilaiset haluavat käyttää.



Näytöt laitteissa ovat viime vuodesta tutunkokoiset 5,8 tuuman (iPhone 11 Pro) ja 6,5 tuuman (iPhone 11 Pro Max) OLED-näytöt, mutta niitä on parannettu edeltäjistä.

Apple kutsuu uutta näyttöä nimellä Super Retina XDR, ja sen mukaan se tarjoaa mm. paremman värientoiston ja kirkkauden.

Sisuskaluista löytyy puolestaan iPhone 11 -mallin tavoin uusi Apple A13 Bionic -piiri, joka tarjoaa markkinoiden parasta suorituskykyä. Niin CPU, GPU kuin NPU:kin ovat yhtiön mukaan noin 20 prosenttia tehokkaampia samalla tarjoten parempaa virransäästöä.

Tämä tarkoittaa, että iPhone Pro kestää neljä tuntia iPhone XS -mallia pidempään ja mukana toimitetaan nopeampi laturi, jonka ansiosta latausnopeuskin parempi suoraan laatikosta.

Laitteen tärkein uudistus on kuitenkin uudet kamerat takana. Kameroita on tällä kertaa kolme kahden sijaan, ja niissä uusin on 120 asteen laajakulmakamera. Tämän lisäksi tarjolla ovat edelleen tutut 12 megapikselin normaali sekä telefotokamerat.

Apple kertoi myös uudesta Deep Fusion -kuvausmetodista, joka ottaa peräti yhdeksän kuvaa ja yhdistää ne tekoälyn avulla yhdeksi supertarkaksi kuvaksi.

Kaikki puhelimen neljä kameraa kuvaavat 4K-videokuvaa 60 kuvan sekuntinopeudella. Videokuvaus on myös parantunut uusien Kuvat-sovelluksen ominaisuuksien ansiosta.

Halvemmasta iPhone 11:sta löytyvä Night Mode on myöskin tarjolla uudessa huippumallissa.

Uusi iPhone 11 Pro saapuu myyntiin 20. syyskuuta 999 dollarin alkaen-hintaan ja Max-versiolla on hintaa satasen enemmän.






Kirjoittaja: Matti Vähäkainu @ 10. syyskuuta, 2019 21:38
Tägit
Apple iPhone 11 Pro Apple iPhone 11 Pro Max Apple
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 9 kommenttia
 • toope

  On se vaan ruma.

  11.9.2019 13:01 #1

 • delic

  On se vaan komea

  11.9.2019 14:07 #2

 • WinLix

  Järjetön hinta puhelimesta vaikka varakas olisikin. Ei tuo mitään lisäarvoa alle 500 euron malleihin nähden..

  11.9.2019 14:11 #3

 • _Kk_

  Hauska osahan tässä on se miten vähän yhden iPhonen valmistus kustantaa Applelle. Toisaalta juuri tämän takia ko.firma pyöriikin miljardi bisneksissä.

  11.9.2019 16:12 #4

 • delic

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti _Kk_: Hauska osahan tässä on se miten vähän yhden iPhonen valmistus kustantaa Applelle. Toisaalta juuri tämän takia ko.firma pyöriikin miljardi bisneksissä. Samalla tavallahan tämä koskee Samsungia, huaweita ym.

  Erona on vaan se, että Apple myy yli 100 miljoonaa hyvä katteista puhelinta vuosittain kun esim Samsung 30 miljoonaa.

  Apple on onnistunut tekemään niin haluttavan ja hyvän tuotteen, että niitä vaan vuodesta toiseen ostetaan älyttömiä määriä vaikka kyse on noin kalliista puhelimesta.

  12.9.2019 15:42 #5

 • delic

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WinLix: Järjetön hinta puhelimesta vaikka varakas olisikin. Ei tuo mitään lisäarvoa alle 500 euron malleihin nähden.. Kyllä se lisäarvoa tuo, ihan samalla tavalla kun sanoisit kitaristille, että miksi laitat kitaraan 1000e kun paljon halvemmallakin saisi.

  Jotkut vaan haluaa sitä vähä parempaa. Jos koet että 500e:llä saa saman et ole selkeästi tämän puhelimen kohderyhmää. Näitä ostaa nimenomaan ne jotka haluaa vielä sitä vähän parempaa ja on valmiita siitä maksamaan. Esimerkiksi itse ostan tuon jo pelkästään uuden kameran takia, sen verran paljon tulee kuvailtua ja näen, että uusista kameroista on paljon hyötyä harrastuksessani.

  12.9.2019 15:48 #6

 • WinLix

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti delic: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WinLix: Järjetön hinta puhelimesta vaikka varakas olisikin. Ei tuo mitään lisäarvoa alle 500 euron malleihin nähden.. Kyllä se lisäarvoa tuo, ihan samalla tavalla kun sanoisit kitaristille, että miksi laitat kitaraan 1000e kun paljon halvemmallakin saisi.

  Jotkut vaan haluaa sitä vähä parempaa. Jos koet että 500e:llä saa saman et ole selkeästi tämän puhelimen kohderyhmää. Näitä ostaa nimenomaan ne jotka haluaa vielä sitä vähän parempaa ja on valmiita siitä maksamaan. Esimerkiksi itse ostan tuon jo pelkästään uuden kameran takia, sen verran paljon tulee kuvailtua ja näen, että uusista kameroista on paljon hyötyä harrastuksessani.
  Vaan kun ei tuo käytännössä. Vain se brändi maksaa noissa. Onhan toki viimeistelty ulkomuoto mutta ei muuta.. Sama kuin hankkisi Ferrarin. Onhan siinä kalliin auton ulkonäkö ja hyvät äänet+ kiihtyvyys mutta sen kaikkia tehoja ei arkikäytössä saa irti kun meillä täällä suomessa on nopeusrajoitukset yleisillä alueilla. Ja loppujenlopuksi perusautoksi riittää ihan alle 20k auto..

  12.9.2019 16:22 #7

 • pentsu

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WinLix: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti delic: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WinLix: Järjetön hinta puhelimesta vaikka varakas olisikin. Ei tuo mitään lisäarvoa alle 500 euron malleihin nähden.. Kyllä se lisäarvoa tuo, ihan samalla tavalla kun sanoisit kitaristille, että miksi laitat kitaraan 1000e kun paljon halvemmallakin saisi.

  Jotkut vaan haluaa sitä vähä parempaa. Jos koet että 500e:llä saa saman et ole selkeästi tämän puhelimen kohderyhmää. Näitä ostaa nimenomaan ne jotka haluaa vielä sitä vähän parempaa ja on valmiita siitä maksamaan. Esimerkiksi itse ostan tuon jo pelkästään uuden kameran takia, sen verran paljon tulee kuvailtua ja näen, että uusista kameroista on paljon hyötyä harrastuksessani.
  Vaan kun ei tuo käytännössä. Vain se brändi maksaa noissa. Onhan toki viimeistelty ulkomuoto mutta ei muuta.. Sama kuin hankkisi Ferrarin. Onhan siinä kalliin auton ulkonäkö ja hyvät äänet+ kiihtyvyys mutta sen kaikkia tehoja ei arkikäytössä saa irti kun meillä täällä suomessa on nopeusrajoitukset yleisillä alueilla. Ja loppujenlopuksi perusautoksi riittää ihan alle 20k auto..
  Joo, joillekin riittää tonninkin auto, joillekin ei. Nopeusrajoituksia voi rikkoa satasenkin autolla. Vähän ontuvia vertauksia. Hyvä että ihmisillä on vaihtoehtoja. Multa ei ole mitään pois jos joku ostaa kahden tonnin puhelimen tai 300000€:n auton

  12.9.2019 19:10 #8

 • Kzjdh (vahvistamaton)

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti _Kk_: Hauska osahan tässä on se miten vähän yhden iPhonen valmistus kustantaa Applelle. Toisaalta juuri tämän takia ko.firma pyöriikin miljardi bisneksissä. Onko se jotenkin vaikea ymmärrää eträ puhelimessa on kyllä vähän muitakin muuttujia hinnassa kuin vain raaka valmistuskustannus? Mites se että näidenkin luurien kehityksessä on ollut tuhansia kovapalkkaisia insinöörejä kiinni sen pari vuotta. Applella vielä kehityskustannukset nousevat kun suunnittelevat omat piirinsä. Tähän vielä markkinoinnit, testaukset, sertifikaatit, hallinnolliset kulut jnejne. Onko yllättävää että jonkun ihan ok tason android luurin saa 500e hintaan kun tuotekehitys on Applen ponnisteluihin verrattuna legopalikoiden kokoamista. Esim oneplussalla tuskin on ainuttakaan firman itse suunnittelemaa piiriä tai komponenttia niiden luureissa. Senkun päätetään mitä otetaan ja tehdään runko niille.

  16.9.2019 16:30 #9

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud