Nokialaisen omistajalla on syytä hymyyn – Kukaan muu ei hoida päivityksiä yhtä hyvin

Nokialaisen omistajalla on syytä hymyyn – Kukaan muu ei hoida päivityksiä yhtä hyvin
Markkinatutkimusyhtiö Counterpoint Researchin mukaan lähes 96 prosenttia heinä-syyskuun 2018 jälkeen myydyistä Nokia-merkkisistä puhelimista on päivittynyt jo Android Pie -käyttöjärjestelmään tai ainakin päivitys on saatavilla niille.

Counterpoint Researchin näkemyksen mukaan uusien ohjelmistoversioiden tarjonta lähes koko valikoimalle on merkki siitä, että Nokia-brändättyjä puhelimia markkinoiva ja kehittävä HMD Global on ottanut tietoturvan tosissaan. Kuluttajille se on vuorostaan merkki siitä, että heitä ei unohdeta sen jälkeen kun kaupan kassa sanoo bling.Seuraavana tilastoissa tulevat Samsung, Xiaomi ja Huawei. Jokaisella Android Pie -päivitys on saatavilla yli 80 prosenttiin vuoden aikana myytyihin laitteisiin.

Counterpoint Researchin tilastoinnin mukaan Nokia on myös selvästi nopein Android-brändi, joka tuo uusimman käyttöjärjestelmäversion saataville. Useimmat valmistajat päivittävät ensin kalleimmat mallit ja edullisemmat mallit tulevat perässä – jos koskaan edes saavat päivitystä.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 2. syyskuuta, 2019 19:21
Tägit
Huawei Android Samsung Nokia
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 2 kommenttia
 • Dafly

  Ei ole aihetta hymyyn. Apple tukee IPhonea 5 vuotta ja Jollan vuonna 2013 julkaistuun puhelimeen saa vieläkin päivityksiä. Nokia tuo puhelimiinsa 2 vuotta uusia ominaisuuksia (käyttispäivitykset) ja tämän jälkeen vuoden ajan tietoturvapäivityksiä.

  2.9.2019 19:56 #1

 • user_org (vahvistamaton)

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Dafly: Ei ole aihetta hymyyn. Apple tukee IPhonea 5 vuotta ja Jollan vuonna 2013 julkaistuun puhelimeen saa vieläkin päivityksiä.
  Uutinen käsitteli lähinnä myytäviä malleja ja niiden Android versioita, ei sitä kuinka vanhoja malleja tuetaan (eli mikä versio nyky malleissa)
  Jollassa on joitain androidista otettuja kerroksia, mutta ei välttämättä uusimmasta.

  3.9.2019 11:08 #2

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud