Huawei on saamassa Yhdysvalloilta uuden 90 vuorokauden lisäajan

Huawei on saamassa Yhdysvalloilta uuden 90 vuorokauden lisäajan
Toukokuussa Huawei sai kuulla huonoja uutisia, kun Yhdysvallat ilmoitti lisäävänsä yhtiön mustalle listalle, minkä seurauksena yhdysvaltalaiset yhtiöt eivät saa enää tehdä yhteistyötä Huawein kanssa. Pientä helpotusta Huawei kuitenkin sai Yhdysvalloilta kun sille myönnettiin 90 vuorokauden siirtymäaika ennen kuin pakotteet astuvat voimaan täysimääräisesti.

Mustalle listalle joutuminen tarkoittaa esimerkiksi sitä, että Huawei ei voi tehdä Googlen kanssa yhteistyötä Android-käyttöjärjestelmän parissa. Lisäksi Huawei ei pääse käyttämään älypuhelinpiireissä yleisesti käytettyä ARM-suoritinarkkitehtuuria. Huawein jatkoajan on määrä loppua tänään, mutta Reutersin tietojen mukaan Yhdysvallat on pidentämässä jatkoaikaa vielä 90 vuorokaudella.Jatkoajan puitteissa Huaweille annetaan mahdollisuus ylläpitää Yhdysvaltoihin rakennettuja matkapuhelinverkkoja. Lisäksi Huawei pystyy toimittamaan ohjelmistopäivityksiä Huawein puhelimien omistajille. Huawei-pakotteiden taustalla on virallisesti Yhdysvaltojen pelko siitä, että Kiina käyttää yhtiötä vakoilemiseen. Käytännössä Huawei-kysymyksestä on tullut osa Kiinan ja Yhdysvaltojen kauppasotaa.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 19. elokuuta, 2019 9:26
Tägit
Kiina Yhdysvallat Huawei
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 1 kommentti
 • user_org (vahvistamaton)

  Lainaus: Jatkoajan puitteissa Huaweille annetaan mahdollisuus ylläpitää Yhdysvaltoihin rakennettuja matkapuhelinverkkoja.
  Paljonko Huawein verkkoja jenkeissä on, paljonko Huawein ylläpidossa ?
  Lainaus: Lisäksi Huawei pystyy toimittamaan ohjelmistopäivityksiä Huawein puhelimien omistajille.
  Muun uutisoinnin ja itse Huaweinkin mukaan se pystyisi puhelinpäivityksiä toimittaan ilman jatkoaikaakin. (tässä ei oteta kantaa siihen jos vanhat ehdot tiukkenisi)

  Mutuillen jatkoaika mahdollistaisi uusien mallien julkaisun, komponenettien hankinnan ja kehityksen jatkamisen.

  Muille tuotteitteila ja palveluille voi olla myös tarpeen.

  19.8.2019 10:31 #1

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud