Huawei kehittää nyt korvaajaa jo Google Mapsille

Matti Robinson

Huawei kehittää nyt korvaajaa jo Google Mapsille
Huawein kivinen taival Androidin kanssa viimeisten kuukausien aikana on johtanut tässä vaiheessa siihen, että yhtiö on julkaissut oman Harmony OS -käyttöjärjestelmän.

Se ei kuitenkaan ole ensisijaisesti tarkoitettu älypuhelimille, mutta tilanteen vaatiessa se soveltuu se siihenkin. Tämä siis tarkoittaa, että esimerkiksi Trump-pannan uudelleenaloittamisesta johtuen yhtiö saattaisi siirtyä puhelimissaan omaan käyttöjärjestelmään.

Näin ei todennäköisesti ole tapahtumassa mikäli kauppayhteydet Yhdysvaltojen ja Kiinan välillä eivät heikkene olennaisesti.

Huaweilla ei kuitenkaan oteta mitään riskejä enää Androidin suhteen, ja tästä kertoo entistä enemmän uusin paljastus Kiinan hallinnon China Dailyn mukaan.

Tietojen mukaan Huaweilla on työn alla nyt jo korvaaja myös Googlen yhdelle tärkeimmistä älypuhelinsovelluksista. Kyseessä on karttasovellus Google Maps, joka Androidin poistuessa korvattaisiin kiinalaisyhtiön sovelluksella.



Huawei on esitellyt Map Kit -sovelluksen, jolla sovelluskehittäjät voivat osallistua yhtiön karttateknologian käyttäjiksi. Map Kitin käyttäjiksi on kerrottu mm. venäläisjätti Yandex.

Toki matka on vielä kovin pitkä Androidin kaltaiseen massiiviseen ekosysteemiin, ja Huawei varmasti toivoo, ettei sen tarvitse koskaan korvata Googlen käyttöjärjestelmää ja sen mukana tulevia ominaisuuksia ja sovelluksia omillaan.

Huawei ei kuitenkaan voi sataprosenttisesti luottaa siihen, että sillä on jatkossa pääsy yhdysvaltalaistuotteisiin, joten katastrofin tapahtuessa sen täytyy nopeasti pystyä muuntumaan.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.