Huawei valmistautuukin korvaamaan Androidin – Esimakua tulossa jo tällä viikolla

Huawei valmistautuukin korvaamaan Androidin – Esimakua tulossa jo tällä viikolla
Huawei on saamassa valmista aikaiseksi nopealla aikataululla oman käyttöjärjestelmän kehityksessä. Hongmeng OS saatetaan paljastaa jo tällä viikolla, kun Huawei järjestää 9. elokuuta Dongguanin kaupungissa ohjelmistokehittäjille suunnatun tapahtuman.

Aluksi Hongmengin arveltiin olevan Huawein kehittämä vastine Androidille, jota Huawei ei voi käyttää enää elokuun jälkeen uusissa puhelimissaan. Huawei ei saa myöskään tukea nykyisten puhelimien päivittämiseen Googlelta Yhdysvaltojen asettamien pakotteiden takia. Yhdysvallat syyttää Huaweita vakoilusta, minkä takia yhdysvaltalaisia yhtiöitä on kielletty tekemästä yhteistyötä Huawein kanssa.Huawein johto on viestinyt, että Hongmeng OS olisi suunnattu IoT-laitteisiin eikä siis soveltuisi älypuhelimiin. Kiinalaisen Global Times -julkaisun mukaan Huawei aikoisi kuitenkin esitellä Hongmeng-pohjaisen puhelimen jo tämän vuoden lopulla. Julkaisun mukaan ensimmäinen Hongmeng-pohjainen puhelin olisi Mate 30 -sarjaa ja maksaa 2000 juania (noin 260 euroa).

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 5. elokuuta, 2019 17:59
Tägit
Kiina Android Hongmeng Huawei
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud