Apple muuttikin jo suunnitelmiaan – 5G tulee kaikkiin uusiin iPhoneihin ensi vuonna

Apple muuttikin jo suunnitelmiaan – 5G tulee kaikkiin uusiin iPhoneihin ensi vuonna
Apple-analyytikko Ming-Chi Kuo arvelee, että kaikki kolme ensi vuonna esiteltävää iPhone-mallia tulevat tukemaan 5G-yhteyksiä. Aiemmin tuen arvioitiin rajoittuvan vain kalleimpiin malleihin.

Kuon mukaan suuntamuutoksen taustalla on koveneva kilpailu Android-valmistajien taholta, minkä takia 5G-tuki on nopealla aikataululla tulossa myös keskihintaisiin puhelimiin. Tällaisessa markkinatilanteessa Apple ei voi sivuuttaa 5G:tä edes halvimmassa mallissa, koska se söisi pahasti sen uskottavuutta high-end-puhelimena. Apple käyttää ensimmäisissä 5G-puhelimissaan Qualcommin kehittämiä modeemeja.Reutersin lähteiden mukaan Applen tavoitteena olisi siirtyä itse kehittämäänsä 5G-modeemiin jo vuonna 2021 – mikä olisi toteutuessaan vuosi aikaisemmin kuin on uumoiltu. Suunnitelmien nopettamisessa auttaa Inteliltä ostettu modeemiliiketoiminta.


Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 29. heinäkuuta, 2019 5:46
Tägit
5G NR 5G Apple iPhone Apple
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud