Apple on ostamassa Intelin modeemibisneksen – Saa varaslähdön 5G-iPhoneihin

Apple on ostamassa Intelin modeemibisneksen – Saa varaslähdön 5G-iPhoneihin
Draamaa ei puutu älypuhelimien modeemimarkkinoilta, sillä Apple on edennyt jo loppusuoralle neuvotteluissaan ostaa Intelin modeemiliiketoiminta patentteineen ja työntekijöineen. Asiasta uutisoi Wall Street Journal.

Aiemmin keväällä Apple ilmoitti päässeensä sopuun Qualcommin kanssa yhtiöiden välisessä patenttiriidassa, minkä seurauksena yhtiöt solmivat monivuotisen lisensointisopimuksen ja Apple näytti päätyvän käyttämään Snapdragon-modeemeja useaksi vuodeksi. Apple on kuitenkin perustanut San Diegoon kaikessa hiljaisuudessa oman kehitysyksikön, jossa kehitetään Applen omaa modeemia, joten Applella on selvästi aikeet siirtyä jossakin vaiheessa Qualcommin modeemeistaa omiin piireihin.Tähän asti Apple on käyttänyt Intelin modeemeja, mutta yhtiöiden liiketoimintasuhde katkesi kun Intel ei halunnut enää jatkaa tappiollista modeemikehitystä ja se lipsui Applen aikamääreistä. Apple on käynyt neuvotteluita Intelin modeemiliiketoiminnan ostamisesta jo viime vuodesta lähtien, mutta neuvottelut kariutuivat Qualcommin ja Applen diiliin. Intel ilmoitti vetäytyvänsä modeemeista ja samalla laittoi bisneksen julkiseen myyntiin.

Myyntitarjous houkutteli ilmeisesti muutamia kiinnostuneita, mutta se lopulta käynnisti neuvottelut Applen kanssa uudelleen. Intelin ja Applen väliset neuvottelut saadaan päätökseen ilmeisesti jo ensi viikolla. Wall Street Journalin mukaan kaupan hintalappu voi olla miljardi dollaria tai enemmänkin. Applelle kauppa on tärkeä, sillä sitä kautta yhtiö pääsisi nopeasti kiinni 5G-modeemien kehityksestä.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 23. heinäkuuta, 2019 5:41
Tägit
5G NR 5G Apple iPhone Xs Max Apple iPhone XS Apple iPhone Xr Apple iPhone Intel Apple
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud