Uudet Galaxy Notet eivät saa uusinta Snapdragonia, mutta Suomessa piiri on uusi

Uudet Galaxy Notet eivät saa uusinta Snapdragonia, mutta Suomessa piiri on uusi
Qualcomm esitteli hiljattain uuden mobiilipiirin, joka tarjoaa markkinoiden huipputason suorituskykyä muun muassa älypuhelimiin. Erityisesti mm. VR- ja AR-sovelluksissa edeltäjäänsä parempi Snapdragon 855+ saapuu markkinoille elokuussa.

Tämän voisi kuvitella olevan oiva mahdollisuus Samsungille tuoda elokuussa julkistettaviin Note 10 -laitteisiin jotain uutta verrattuna jopa kevään Galaxy S10 -julkaisuihin. WinFuturen tietojen mukaan näin ei kuitenkaan ole kaikkialla maailmassa.Syksyllä esiteltävät Galaxy Note 10 -puhelimien jenkkiversiot käyttävät tietojen mukaan vanhempaa Snapdragon 855 -piiriä, joka ei sekään tietysti oli hidas. Plus-versio olisi tuonut hieman lisätehoja niin ARM-suoritinpiireihin kuin Adreno-grafiikkapiiriin.

Toki Snapdragon-valinnalla ei ole väliä Suomessa ja muualla Euroopassa, jossa myyntiin tulee Note-mallit Samsungin omalla Exynos-suorittimella.

Se onkin onneksi tällä kertaa 7 nanometrin tekniikalla luotu Exynos 9825, joka tarjoaa S10-mallin Exynos 9820 -piiriä enemmän tehoa.

Lisätehon lisäksi tarkemmalla tekniikalla valmistettu piiri on todennäköisesti myös virtapihimpi, joka varmasti kelpaa akkukestosta kiinnostuneille.

Samsungin valinta todennäköisesti kuroo Snapdragonin etumatkan umpeen, joka on hyvä asia tasaisuuden nimissä.

Samsungin Galaxy Note10 -laitteet esitellään elokuun 7. päivä.

Kirjoittaja: Matti Vähäkainu @ 17. heinäkuuta, 2019 17:32
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud