Huawein älypuhelinmyynti romahtaa – Markkinoille syntyy jopa 60 miljoonan puhelimen tyhjiö

Huawein älypuhelinmyynti romahtaa – Markkinoille syntyy jopa 60 miljoonan puhelimen tyhjiö
Yhdysvaltojen asettamat pakotteet Huaweita vastaan voivat kirpaista pahemman kerran. Bloombergin tietojen mukaan Huawei odottaa sen kansainvälisen älypuhelinmyynnin laskevan peräti 40–60 prosentilla pakotteiden vuoksi.

Kyse ei ole vain siitä, että Huawei ei pysty myymään älypuhelimia Yhdysvalloissa, vaan myös muualla länsimaissa yhtiön älypuhelimia ei huolita kauppoihin. Esimerkiksi operaattorit Euroopassa eivät suostu ottamaan Huawein uusia puhelimia myyntiin, koska niitä painaa huoli Android- ja Google Play -tuesta. Varastoihin on turha ostaa puhelimia, joita kuluttajat eivät halua ostaa epävarmuuden takia.Bloombergin mukaan Huawei pohtiikin parhaillaan sitä, että pitäisikö sen poistaa uusia malleja kokonaan länsimaisilta markkinoilta.

Huawei myi viime vuonna kaikkiaan 206 miljoonaa älypuhelinta, joista noin puolet myytiin kansainvälisillä markkinoilla. Huawei odottaa kansainvälisten markkinoiden kysynnän tippuvan tänä vuonna 40–60 miljoonalla puhelimella.

Huawei kuuluu maailman johtaviin älypuhelintoimittajiin. Näin suuri pudotus myynnissä tarkoittaa sitä, että markkinoille syntyy tyhjiö, jonka täyttämisestä tullaan varmasti käymään kovaa taistelua.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 17. kesäkuuta, 2019 5:40
Tägit
Huawei P30 Pro Huawei P30 Honor 20 Lite Honor 20 Pro Honor 20 Huawei
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 2 kommenttia
 • Luurijuoppo

  Eikös Herra Huawei puhunut 30 miljoonan pudotuksesta kahdessa vuodessa...

  18.6.2019 09:39 #1

 • karmakameli

  Mitä jos ihmiset tajuaisivat ettei puhelinta ole pakko vaihtaa joka vuosi, kolmen vuoden väleinkin on vähän kyseenalaista. Säästettäisiin luontoa, kaikki mukaan #ympäristösankari:ksi.

  19.6.2019 06:17 #2

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud