Jollalla iskun paikka Huawein Android-ongelmissa? Sailfishillä voi olla ratkaiseva rooli

Jollalla iskun paikka Huawein Android-ongelmissa? Sailfishillä voi olla ratkaiseva rooli
Suomalaisen Jollan kehittämä Sailfish OS voi olla ratkaisu Huawein käyttöjärjestelmäongelmaan, joka syntyi kun Google joutui katkaisemaan siteensä kiinalaisyhtiön kanssa. Huaweilla on käytännössä elokuuhun asti aikaa ratkaista käyttöjärjestelmäongelma.

Huawei on kertonut julkisuuteen, että se on kehittänyt jo pidemmän aikaa omaa käyttöjärjestelmää siltä varalta, että sen mahdollisuus käyttää Androidia häiriintyy syystä tai toisesta. Huhujen mukaan tätä käyttöjärjestelmää yritettäisiin tarjota myös muiden kiinalaisten älypuhelinmerkkien käyttöön, millä tehtäisiin vuorostaan kiusaa Googlelle.Huawein johtoon kuuluvan Andrew Williamsonin mukaan yhtiö olisi varaamassa Hongmen OS -tavaramerkkiä itselleen ja yhtiö olisi korvaamassa Androidin omalla käyttöjärjestelmällä. Venäläisen The Bell -julkaisun mukaan Huawei saattaisi korvata Androidin Aurora OS:llä, joka on kehitetty suomalaisen Jollan Sailfish OS:n pohjalta.

Aurora OS on venäläisen teleyhtiö Rostelecomin omaisuutta. Rostelecom on myös yksi Jolln omistajista.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 16. kesäkuuta, 2019 17:40
Tägit
Hongmeng Huawei Android Sailfish Jolla
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 2 kommenttia
 • SailfishX (vahvistamaton)

  Sailfish kaipaisi kunnollista sovelluskauppaa, että menestyisi. Ainekset on olemassa ja aika pitkälti kasassakin.

  16.6.2019 19:18 #1

 • perhana

  Sailfish olisi kyllä huaweille lopullinen niitti, juuri kukaan ei ostaisi puhelinta jossa olisi venäläisten hallinnassa oleva käyttöjärjestelmä, jolla kuoli sillä hetkellä kun sailfish "myytiin" venäläisille, edes venäläiset eivät suostuneet ostamaan sailfish-puhelimia vaikka itse putin niitä mainosti.

  19.6.2019 22:22 #2

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud