Apple ei luovuta – Yrittää ostaa edelleen Intelin modeemibisneksen ytimen

Apple ei luovuta – Yrittää ostaa edelleen Intelin modeemibisneksen ytimen
Apple neuvotteli Intelin kanssa pitkään ja hartaasti piirijätin modeemibisneksen ostamisesta, mutta neuvotteluissa ei lopulta päästy lopputulokseen. Intel ilmoitti keväällä, että se aikoo myydä modeemibisneksensä osissa – samaan aikaan Apple taas ilmoitti sopineensa patenttikiistat Qualcommin kanssa ja solmi monivuotisen yhteistyösopimuksen sen kanssa.

Vaikka Apple aikookin käyttää tulevissa iPhoneissa Qualcommin modeemeja, niin Applella on rakentanut hiljalleen omaa modeemikehitystiimiä ja se haluaisi täydentää sitä ostamalla valmiin yksikön Inteliltä. Apple on erityisesti kiinnostunut Intelin Saksassa sijaitsevasta yksiköstä, josta piirijätin modeemibisneksen pohja käytännössä sijaitsee. Yksikkö on rakentunut vuonna 2011 ostetun Infineonin ympärille.Infineonin modeemeja käytettiin aikoinaan ensimmäisissä iPhone-malleissa.

Apple on omatoimisesti myös rekrytoinut riveihinsä Intelin modeemikehityksen avainhenkilöitä. Voi siis olla, että jos Apple ei saa Inteliltä haluamaansa, tietokonejätti aikoo panostaa rekrytointeihin ja ryöstää avainhenkilöt Intelin yksiköstä.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 12. kesäkuuta, 2019 10:08
Tägit
Qualcomm Apple iPhone Xs Max Apple iPhone XS Apple iPhone Xr Apple iPhone X Apple iPhone Apple modeemi 5G Intel
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud