WhatsAppista löytyi haavoittuvuus – Käytettiin haittakoodin levittämiseen

WhatsAppista löytyi haavoittuvuus – Käytettiin haittakoodin levittämiseen
WhatsAppista löytynyttä tietoturva-aukkoa on hyödynnetty haittaohjelman levittämiseen niin iPhoneihin kuin Android-puhelimiinkin, kertoo Financial Times.

Haittaohjelmien levittämiseen käytetty aukko on nyt paikattu, joten sen ei pitäisi aiheuttaa enää vaaraa suositun pikaviestipalvelun käyttäjille. Haittakoodin levittämiseen käytettiin WhatsAppista löytyvää äänipuheluominaisuutta. Tartunta tapahtui, vaikkei vastaanottaja vastaisikaan puheluun. Puheluun liittyvät jäljet saatiin myös pyyhittyä pois, joten tietoa soitosta ei näy lainkaan logeissa.Israelilaisen NSO Groupin kehittämän haittaohjelman levinneisyydestä ei ole tällä hetkellä tarkkaa tietoa. Tiedetään kuitenkin se, että brittiläisen ihmisoikeusjärjestön asianajaja on ollut hyökkäyksen kohteena.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 14. toukokuuta, 2019 10:04
Tägit
pikaviestin mobiilisovellukset haittaohjelma WhatsApp
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud