Apple hävisi korkeimmassa oikeudessa – Onko perinyt liikaa hintaa sovelluksista?

Apple hävisi korkeimmassa oikeudessa – Onko perinyt liikaa hintaa sovelluksista?
Yhdysvaltojen korkein oikeus on asettunut valitustuomioistuimen kannalle tapauksessa, jossa käsiteltiin App Storen käyttäjien mahdollisuutta haastaa Apple oikeuteen sovelluskaupan kilpailua vääristävien seikkojen takia. Tuomarit kallistuivat Applea vastaan äänin 5–4.

Tapaus liittyy oikeustapaukseen, jossa Applen App Storen kehittäjiltä perimä 30 prosentin osuus liikevaihdosta nostaa ohjelmien hintoja epäreilusti, koska iOS-laitteille ohjelmia ei voi asentaa mistään muusta lähteestä. Korkein oikeus ei ottanut tähän alkuperäiseen väitteeseen kantaa, vaan korkeimman oikeuden päätös liittyy enemmän siihen, voidaanko tällainen kanne ylipäätään nostaa.Applen mukaan kannetta ei voida edes nostaa, koska tavalliset App Storessa asioivat kuluttajat eivät ole sen varsinaisia asiakkaita, vaan kuluttajat ostavat sovelluksensa sovelluskehittäjiltä. App Storen asiakkaita ovat sovelluskehittäjät, jotka markkinoivat ohjelmiaan kaupassa. Tällöin kuluttajat eivät voi haastaa Applea oikeuteen, vaan sovelluskehittäjien pitäisi tehdä se.

Mikäli Apple häviää alkuperäisen kanteen, voi Apple joutua maksamaan korvauksia App Storen asiakkaille ylihintaisista sovelluksista.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 13. toukokuuta, 2019 18:24
Tägit
App Store Apple
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud