Uusien iPhonien valmistus käynnistyy – Järjestelmpiirien tuotanto alkamassa

Uusien iPhonien valmistus käynnistyy – Järjestelmpiirien tuotanto alkamassa
Esityöt syksyllä julkaistavia iPhonia varten on lähtenyt käyntiin, sillä puolijohdevalmistaja TSMC on aloittamassa A13-järjestelmäpiirien valmistuksen tämän kuun aikana. Asiasta uutisoi Bloomberg.

Bloombergin tietojen mukaan A13-järjestelmäpiiri oli testituotannossa jo huhtikuussa, joten kaiken pitäisi olla nyt valmista varsinaisen massatuotannon aloittamiseksi. Uutistoimisto ei kuitenkaan ole kyennyt varmistamaan uuden mikropiirin teknisiä ominaisuuksia, joten ne paljastunevat vasta tulevana syksynä. Oletettavasti piirissä käytetään TSMC:n 7 nanometrin prosessia, jota on mahdollisesti optimoitu viime vuoden prosessiin nähden.

Koska tuotantotekniikka ei päivity olennaisesti tänä vuonna, odotukset kohdistuvat piirin arkkitehtuurillisiin ratkaisuihin. Apple suunnittelee ite suoritinytimet ja grafiikkaprosessorit. Apple päivittänee myös tekoälylaskentaan käytettyä Neural Engineä tänä vuonna.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 11. toukokuuta, 2019 8:16
Tägit
iOS 13 iOS Apple A13 Apple TSMC
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2019 AfterDawn Oy