Uber listautuu pörssiin – Markkina-arvo on luultua alhaisempi

Uber listautuu pörssiin – Markkina-arvo on luultua alhaisempi
Kyytivälitysyhtiö Uberin listautumista pörssiin on odotettu kuin nousevaa Kuuta ja nyt se on vihdoin tapahtumassa. Julkaistujen listautumisdokumenttien perusteella Uberin listautuminen ei olisi kuitenkin aivan yhtä arvokas, kuin ennakkoon ajateltiin.

Uberin markkina-arvon ajateltiin kohoavan tämän kevään listautumisessa jopa 100 miljardiin dollariin, mutta julkaistujen dokumenttien mukaan kaupankäynti Uberin osakkeella alkaisi 45 dollarista. Uberin markkina-arvo listautumisen yhteydessä olisi siis 82,4 miljardia dollaria ja yleisöltä kerättäisiin listautumisessa 8,1 miljardin dollarin edestä uutta pääomaa.

Facebook listautui pörssiin vuonna 2012 noin 104 miljardin dollarin markkina-arvolla.

Uberin markkina-arvoksi mittautettiin edellisellä rahoituskierroksella 76 miljardia dollaria, joten listautuminen tehdään hieman korkeammalla arvostuksella.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 10. toukokuuta, 2019 10:49
Tägit
mobiilisovellukset Uber
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2019 AfterDawn Oy