Käytätkö edelleen Lumiaa? Nyt tuli hyvä syy siirtyä iPhoneen tai Androidiin

Käytätkö edelleen Lumiaa? Nyt tuli hyvä syy siirtyä iPhoneen tai Androidiin
Microsoftin Windows Phone -mobiilialustan taival oli alusta lähtien tuskaista, eikä myyntiä saatu kasvatettua järkevälle tasolle edes valtavien ponnisteluiden jälkeenkään. Sovelluksia ei alustalle ei julkaistu kovinkaan aktiivisesti ja nyt viimeisetkin tukijat ovat hylkäämässä laivan.

Esimerkiksi WhatsApp aikoo lopettaa Windows Phone -alustan tukemisen tämän vuoden lopulla. Tämä pitää sisällään Windows Phone 8.1:n ja Windows 10 Mobilen – jo aiemmin lopetettiin Windows Phone 8.0:n tuki. Joulukuun 31. päivän jälkeen WhatsApp muuttuu toimimattomaksi kaikilla Windows Phone- ja Windows 10 Mobile -puhelimilla. Jos WhatsAppia haluaa käyttää viestittelyyn, tulee hankkia jokin uudempi puhelin – käytännössä joko Android tai iPhone.Vuoden 2020 alussa tuki päättyy myös vanhemmilta iOS- ja Android-laitteilta. Helmikuun alun jälkeen pikaviestipalvelu ei toimi enää Android v2.3.7:tä tai iOS 7:ää käyttävillä laitteilla (tai näitä vanhempia alustaversioita käyttävillä laitteilla).

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 9. toukokuuta, 2019 11:25
Tägit
mobiilisovellukset Windows Mobile Windows Phone WhatsApp
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 3 kommenttia
 • rane1958

  Ei ole mikään "hyvä syy" vaihtaa Lumiaani, koska en ole ikinä käyttänyt WhatsAppia....

  10.5.2019 02:40 #1

 • user_org (vahvistamaton)

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rane1958: Ei ole mikään "hyvä syy" vaihtaa Lumiaani, koska en ole ikinä käyttänyt WhatsAppia....
  Joulukuussa loppuu Windows 10 mobilen tuki laajemminkin, eli nippu muitakin syitä luopua laitteen arkikäytöstä. Laite ei sillä kellon lyömällä aivan tiiliskiveksi muutu, mutta silloin tai siirtymä ajan puitteissa taustapalvelut käyvät vähiin/loppuvat kokonaan, jonka serauksena käyttömahdollisuudet rajoittuu entisestään.

  Sen seurauksena vaihdon sujuvuus vaikeutuu, eli kannattaa olla ajoissa liikkeella tai varautua kasvaviin hankaluuksiin.

  Toki moni asia on jo nykyisellään loppunut ja vaikka varaituksia on ollut, niin ovat tulleet joillekkin "yllärinä" mistä seurannut ylimääräistä haastetta kun nopeasti ilman valmistelua on pitänyt laite vaihtaa.

  13.5.2019 12:17 #2

 • rane1958

  Niin kauan kun puhelut toimii niin ei hätää.... ;-)

  17.5.2019 05:39 #3

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud