Sopu tuli kalliiksi – Apple maksaa jopa 4,5 miljardia dollaria Qualcommille

Sopu tuli kalliiksi – Apple maksaa jopa 4,5 miljardia dollaria Qualcommille
Patenttiriidan sopiminen Qualcommin kanssa kävi Applelle harvinaisen kalliiksi, sillä puolijohdejätin osavuosituloksen mukaan se saa Applelta jopa 4,5 miljardin dollarin suuruisen maksun vasta solmitun sopimuksen myötä.

Kyseiseen summaan ei kuulu tulevat rojaltimaksut, vaan Apple kuittaa sillä vain vanhat rojaltit, jotka se on jättänyt käynnissä olevan patenttiriidan takia maksamatta. Huhtikuussa Apple kertoi solmineensa Qualcommin kanssa kuuden vuoden mittaisen yhteistyösopimuksen, jonka turvin se voi käyttää omissa tuotteissaan Qualcommin teknologiaa.Applen huhutaan kehittävän omaa modeemia, joten yhtiö ei ole kovin pitkään riippuvainen Qualcommin tarjoamista piireistä. Qualcommin patentteja Apple ei kuitenkaan kykene ohittamaan, vaan niistä se on maksettava joka tapauksessa. Apple päätyi Qualcommin kanssa sopuun sen jälkeen kun ilmeni, ettei Intel kykene toimittamaan 5G-modeemia sen puhelimiin tarpeeksi ajoissa.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 2. toukokuuta, 2019 16:05
Tägit
Apple Apple iPhone 8 Apple iPhone 8 Plus Apple iPhone Xs Max Apple iPhone XS Qualcomm
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 1 kommentti
 • user_org (vahvistamaton)

  Lainaus:
  Patenttiriidan sopiminen Qualcommin kanssa kävi Applelle harvinaisen kalliiksi
  Sopu tuli kalliiksi – Apple maksaa jopa 4,5 miljardia dollaria Qualcommille

  Paljonko tuossa on sitä sopimis lisää ? Lisäksi sitten muut asiasta johtuvat menot.

  6.5.2019 07:57 #1

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud