WhtsAppiin tulossa ruutukaappaukset estävä toiminto

WhtsAppiin tulossa ruutukaappaukset estävä toiminto
WhatsApp testaa parhaillaan sovelluksen beta-versioissa uutta varmennusominaisuutta, joka edellyttää sormenjälkitunnistautumista ohjelman avaamisen yhteydessä. Näin varmistetaan, että viestejä lukee vain henkilö, jolla on siihen oikeus.

WABetaInfon mukaan WhatsApp näyttää lisänneen tunnistautumiseen myös ruutukaappauseston. Mikäli kytket varmennuksen päälle, et voi enää ottaa käymistäsi keskusteluista ruutukaappauksia. Toiminnon perustelut voivat olla hankala ymmärtää, koska ruutukaappausta oletettavasti voisi ottaa vain henkilö, jolla on ollut oikeus lukea viestit.

Enemmän kysyntää lienee sellaiselle ruutukaappausestolle, joka estäisi viestien vastaanottajaa ottamasta keskustelusta ruutukaappausta ja viestien levittämistä eteenpäin.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 19. huhtikuuta, 2019 9:50
Tägit
pikaviestin mobiilisovellukset WhatsApp
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 2 kommenttia
 • X3mdog

  Päätelmä ontuu... kait sillä vastaanottajallakin on oikeus ottaa saamistaan viesteistä ruutukaappaus.
  Ennemminkin kyse saattaa olla kilpailuasetelmista, jolla pyritään viestintä pitämään vaikeampana siirtää WhatsUp sovelluksesta kilpaileviin palveluihin. Yritys on tietenkin olematon, mutta hyöty se on pienikin hyöty. Tietysti kyse voi olla myös tietoturvasta siten, että piilossa oleva ohjelma ei pysty ottamaan ruutukaappausta käyttäjän tietämättä.

  19.4.2019 10:58 #1

 • pentsu

  Uskoisn että nuykypäivänä suurin osa puhelimen käyttäjistä on suojannut puhelimensa pin-koodilla tai sormenjälkitunnistuksella. Voin toki olla väärässäkin mutta jos olettamukseni on oikea niin mikä tämän Whatsappin "oman" suojauksen idea oikein on?  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti X3mdog:
  Ennemminkin kyse saattaa olla kilpailuasetelmista, jolla pyritään viestintä pitämään vaikeampana siirtää WhatsUp sovelluksesta kilpaileviin palveluihin. Yritys on tietenkin olematon, mutta hyöty se on pienikin hyöty.
  Onko joku taho yrittänyt saada Whatsappin toimimaan muiden viestisovellusten kanssa vai mitä tarkoitat?

  19.4.2019 18:20 #2

© 2019 AfterDawn Oy