Apple joustaa sananvapaudessa Kiinan edessä – Poisti demokratiaa puolustavan kappaleen palvelustaan

Apple joustaa sananvapaudessa Kiinan edessä – Poisti demokratiaa puolustavan kappaleen palvelustaan
Apple on profiloitunut ihmisoikeuksien puolustajana, mutta niihin on helppo ottaa kantaa silloin, kun mielipiteet edistävät bisneksen kehittymistä. Esimerkiksi Kiinassa Apple on kovin hiljaa esimerkiksi demokratiaan liittyvissä kysymyksissä.

Applea syytetään esimerkiksi demokratiakehitystä puolustavien musiikkikappaleiden poistamisesta Apple Music -suoratoistopalvelusta Kiinassa. Applen epäillään haluavan säilyttää hyvät suhteet Kiinan hallintoon ja edistää näin omaa liiketoimintaansa maassa. Apple on esimerkiksi poistanut menneen viikonlopun aikana hongkongilaisen Jacky Cheungin kappaleen, jossa oli viittauksia vuoden 1989 Tiananmenin aukion mielenosoitukseen ja niihin liittyviin teloituksiin.Samainen kappale on poistettu ilmeisesti myös muista suoratoistopalveluista, kuten Tencentin QQ Musicista.

Vuonna 2017 Apple poisti Kiinan App Storesta VPN-sovelluksia, jotka hallinto näki uhkana Kiinan kehittämille nettisensuuritoimille. Keväällä Apple vuorostaan poisti Taiwanin lippua kuvaavan emojin Kiinassa myytävistä Mac-tietokoneista.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 10. huhtikuuta, 2019 8:59
Tägit
digitaalinen musiikki suoratoisto Apple Music Apple
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud