Mikä tekee uudesta Huawei P30 Pro -älypuhelimesta uuden ennätyskameran?

Matti Robinson

Mikä tekee uudesta Huawei P30 Pro -älypuhelimesta uuden ennätyskameran?
Huawei on tänään esitellyt kaksi uutta älypuhelinta, joita yhdistää mahtavat kamerat. Laitteista hiukan paremmilla spekseillä varustettu P30 Pro tarjoaa kolmoiskameran, joka pystyy uudenlaisiin temppuihin.

Kamera sinällään mukailee tuttua kaavaa, jossa hyvän tavanomaisen pääkameran rinnalle on istutettu zoom-linssillä ja laajakuvalinssillä varustetut erikoiskamerat. Näin on tässäkin tapauksessa, joskin Huawei on nostanut kaikkien näiden kolmen kameran kyvykkyyden uudelle tasolle.

Näin voi päätellä luotetun kameratestaajan DxOMarkin testistä, joka julkaistiin itse laitteen julkaisun yhteydessä. Tuloksena olivat uudet ennätyspisteet (112), jolla P30 Pro päihitti edeltäjänsä P20 Pron ja Mate 20 Pron kolmella pisteellä.

Pisteissä eroa ei tullut kovin paljon, mutta kuvissa on nähtävissä melkoisesti eroa erityisesti zoomia käyttäessä. Mikä sitten tekee P30 Pro:sta paremman kameran?

Tietysti ensiksi täytyy mainita teknisesti vahvat kamerasensorit, 40 MP SuperSpectrum, 20 MP laajakuva, sekä 8 MP 5x periskooppityylinen zoom, mutta unohtaa ei sovi zoomin kanssa auttavaa ToF-sensoria (time-of-flight), jonka avulla pystytään mittaamaan kohteen etäisyyttä.



Merkittävää edistystä on tapahtunut DxOMarkin mukaan myös bokeh-efektissä, jota tarvitaan onnistuneen potrettikuvan ottamiseen. Tähän auttaa olennaisesti myös uusi ToF-sensori.

Yhtiön mukaan kamera on suunniteltu alusta asti uusiksi, jopa niin pitkälti, että kennossa käytetyt alipikselit on vaihdettu RGGB-muodostelmasta (red-green-green-blue) RYYB-muotoon (red-yellow-yellow-blue), sillä keltaiset alipikselit vastaanottavat enemmän valoa.

SuperSpectrum-markkinointinimellä tunnetun kameran vahvuuksiin kuuluu siis ohessa olevan viisinkertaisen optisen zoomin (ja 10x nk. lossless zoom) lisäksi merkittävästi parempi suorituskyky vaativissa olosuhteissa, kuten pimeässä.

Uudet Super HDR Shot ja Super Low Light Shot -ominaisuudet tarjoavat myös DxOMarkin mukaan parempia kuvia hämärässä ja tilanteissa, joissa on esimerkiksi vaikea taustavalaistus.

Tarkemmin testaajan pisteitä tarkastellessa kannattaakin kenties kiinnittää enemmän huomiota still-kuvilla annettuihin 119 pisteeseen kuin koko arvostelun 112 pisteeseen. Siinä matka seuraavaan kilpailijaan kasvaa viiteen pisteeseen ja esimerkiksi parhaaseen iPhoneen jo 9 pisteeseen.

Huomioitavaa on tosin, että videokuvauksessa laite jää pisteen verran edeltäjästään, joten sen osalta edistystä ei ole tullut, päinvastoin.

Voit tarkastaa koko tekstin esimerkkikuvineen täältä.





Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.