Android Q:n ensimmäinen beta on julkaistu!

Android Q:n ensimmäinen beta on julkaistu!
Google on julkaissut ensimmäisen beta-version Android Q:sta. Testiversio on saatavilla kaikille Googlen Pixel-puhelimille ja se on ladattavissa täältä.

Viimeiset neljä vuotta Google on julkaissut tulevan Android-version beta-version jo maaliskuussa – pari kuukautta ennen yhtiön suurta I/O-kehittäjätapahtumaa, jossa uusi Android ja sen ominaisuudet ovat saaneet huomattavan paljon huomiota. Muutetussa julkaisusyklissä kehittäjät pääsevät kiireettömämmin käsiksi uuden Androidin keskeisiin uudistuksiin.

Huomion arvoista Android Q:n kohdalla on kuitenkin se, että ensimmäiset testiversiot eivät ole Developer Preview -tasoa, vaan se on nimetty suoraan betaksi. Tämä indikoi siihen suuntaan, että Android Q:n kehitys on jo tässä vaiheessa varsin pitkällä ja kypsä laajempaan testaukseen. Seuraava beta on tarkoitus julkaista huhtikuussa. Käyttöjärjestelmän on tarkoitus olla julkaisuvalmis kolmannella kvartaalilla (heinä-syyskuussa).

Android Q sisältää runsaasti konepellin alle tehtyjä muutoksia. Markkinoiden kannalta uutta on kuitenkin käyttöliittymäoptimointi taitettaville laitteille.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 14. maaliskuuta, 2019 8:16
Tägit
Android Android Q Google
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2019 AfterDawn Oy