Digitaalinen ajokortti tulee saataville kesällä

Digitaalinen ajokortti tulee saataville kesällä
Vuosi sitten voimaan tulleen uuden lainsäädännön myötä ajokortin on mahdollista saada digitaalisena sovelluksena. Traficom kehittää mobiiliajokorttia parhaillaan ja näillä näkymin mobiiliajokorttina käytettävä Autoilija-sovellus valmistuu tulevana kesänä.

Tällä hetkellä Autoilija-sovellus on beta-testauksessa ja saatavilla ainoastaan ilmottautuneille testaajille. Tulevana kesänä sovellus pitäisi olla valmis ja sen jakelu aloitetaan, mutta tarkkaa päivämäärää ei vielä tiedetä. Jakelun alkaminenkin riippuu paljon puhelinmallista. Joissain tapauksissa Autoilija-sovellusta ei välttämättä saa edes ladattua puhelimeen.

Mitä uudempi puhelin on käytössä, sitä varmemmin se on yhteensopiva sovelluksen kanssa.

Vuosi sitten voimaan tulleen ajokorttilain muutoksen myötä digitaalinen ajokorttisovellus on yhtä pätevä tunnistautumiskeino liikenteessä kuin fyysinen korttikin.Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 13. maaliskuuta, 2019 9:00
Tägit
Autoilija Mobiiliajokortti Ajokortti
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2019 AfterDawn Oy