5G aiheuttaa pelkoja – Halutaan kieltää Suomessa

5G aiheuttaa pelkoja – Halutaan kieltää Suomessa
Matkapuhelinverkkoteknologia on pelottanut ihmisiä kautta sen historian, eikä peloista olla päästy vieläkään eroon. Tuoreessa kansalaisaloitteessa kerätään nimittäin nimiä 5G-tukiasemien rakentamisen estämiseksi.

Maaliskuun alussa Kansalaisaloite.fi-verkkopalvelussa julkaistussa kansalaisaloitteessa todetaan, että 5G-teknologia on uhka terveydelle ja siksi sitä hyödyntävän matkapuhelinverkon rakentaminen pitäisi kieltää. Valtio huutokauppasi taajuudet 5G-verkkoa varten viime vuonna ja kaupallisten verkkojen rakentaminen käynnistyi tänä vuonna.

Aloitteessa kannetaan huolta sähkömagneettisesta säteilystä ja sen korkean energian vaikutuksista ihmiskehoon. 5G:n erityispiirre on myös tiheämpi tukiasemasijoittelu, mikä lisää altistusta 5G-säteilylle.

Suomessa 5G-verkkoa on rakennettu 3,5 gigahertsin taajuusalueella, eikä rakennettujen verkkojen lähetysteho eroa paljoakaan aiemmista tekniikoista.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 12. maaliskuuta, 2019 7:03
Tägit
DNA Telia operaattori operaattorit Elisa 5G NR 5G
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 1 kommentti
  • Legitti

    Juu kielletään kaikki.

    12.3.2019 12:49 #1

© 2019 AfterDawn Oy