Elisa ja Huawei aloittavat 5G-yhteistyön Suomessa

Elisa ja Huawei aloittavat 5G-yhteistyön Suomessa
Elisa ja OnePlus kertoivat MWC-messuilla aloittavansa uuden yhteistyön, jonka turvin yhtiöt tuovat 5G-puhelimen Suomen markkinoille tänä vuonna. Elisa on nyt kertonut vastaavasta yhteistyöstä Huawein kanssa.

Huawei-yhteistyö pitää sisällään 5G-älypuhelimien lisäksi myös 5G-reitittimen markkinoinnin Elisan kautta. Elisa hehkuttaa 5G:n korkeita tiedonsiirtonopeuksia ja matalia viiveaikoja pelaajille sopiviksi.Suomalaiset operaattorit avasivat 5G-verkkonsa kaupalliseen käyttöön tämän vuoden alussa. Elisan tapauksessa 5G-verkko kattaa tällä hetkellä Tampereen, Jyväskylän, Turun ja Helsingin kaupunkikeskustojen alueet, joten syrjemmässä asuville 5G ei ainakaan lyhyellä aikavälillä vaikuta kovin houkuttelevalta. 5G-verkon käyttämän korkean taajuusalueen takia verkkoa rakennetaan keskusta-alueille, koska lyhyen kantomatkan takia verkon rakentaminen syrjemmäs on kallista.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 25. helmikuuta, 2019 10:40
Tägit
5G NR 5G Huawei MWC 2019
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud