Hirviökamerapuhelimen paluu – Nokia 9 Pureview julkaistu!

Hirviökamerapuhelimen paluu – Nokia 9 Pureview julkaistu!
HMD Global ottaa tänäkin vuonna osaa MWC-messuihin ja mukaansa yhtiö otti joukon täysin uusia Nokia-puhelimia. Tämän päivän julkistusten kiistaton tähti on Nokia 9 Pureview, josta löytyy peräti viidestä kennosta koostuva kamera.

Viidestä takakamerasta kolme on monokromaattisia eli ne taltioivat valoa vain harmaan eri sävyissä. Kaksi muuta kennoa on tavanomaisia RGB-kennoja, joten ne kykenevät taltioimaan värejä. Kussakin kennossa on 12 megapikseliä ja ne ottavat pääsääntöisesti kuvia samaan aikaan. Viiden kuvan data yhdistetään yhdeksi kuvaksi, jolloin kuvat valottuvat tarkemmin, kohinaa päätyy kuviin vähemmän ja dynaaminen alue on laajempi kuin aiemmin. Nokia 9 Pureview'ssa käytetään Lightin kuvasignaalipiiriä, joten kuvien tarkennusta voi jälkikäteen säätää.

Nokia 9 Pureview sisältää 5,99 tuuman OLED-näytön, jossa on 2K-tarkkuus ja kuvasuhde on 18:9. Näytön yläreunasta löytyy 20 megpaikselin etukamera. Näyttöön on saatu integroitua myös sormenjälkilukija. Suorituskyvystä vastaa Snapdragon 845 ja 6 gigatavua käyttömuistia. Tallennustilaa on 128 gigatavua.

HMD Global aloittaa Nokia 9 Pureview'n ennakkomyynnin Suomessa 25. helmikuuta ja saataville se tulee 14. maaliskuuta. Sen suositushinta on 599 euroa.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 24. helmikuuta, 2019 17:50
Tägit
Android 9 Pie Android Nokia 9 Pureview Nokia 9 Nokia
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2019 AfterDawn Oy