Netflixin älykkäät lataukset ilmestyi iPhonelle

Netflixin älykkäät lataukset ilmestyi iPhonelle
Kesällä 2018 Netflixin Android-sovellukseen ilmestynyt älykäs Smart Downloads -ominaisuus on saapunut nyt myös suoratoistopalvelun iOS-sovellukseen. Älykkäällä lataamisella Netflix yrittää jouhevoittaa TV-sarjojen katsomista.

Smart Downloads -toiminnon perusajatus on se, että kun käyttäjä aloitta jonkin TV-sarjan katsomisen, ladataan hänen laitteeseen taustalla jo seuraava jakso valmiiksi. Kun toinen jakso on katselussa, poistetaan edellinen jakso laitteesta ja tilalle ladataan kolmas jakso. Tällä tavoin katsomisen ei tarvitse keskeytyä vaikka laite menisikin syystä tai toisesta offline-tilaan.

Taustalataukset toimivat Wi-Fi-verkossa, jotteivat lataukset kävisi matkapuhelinliittymien datakattojen päälle.

Smart Downloads -toiminto on saatavilla Androidin ja iOS:n lisäksi myös Windows 10:lle.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 9. helmikuuta, 2019 10:15
Tägit
Windows 10 iOS Android suoratoisto offline-katselu Netflix
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 4 kommenttia
 • Abcabc375

  Jep koska porukkahan katsoo netflixiä kotiwifissään puhelimesta

  11.2.2019 20:13 #1

 • user_org (vahvistamaton)

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375: Jep koska porukkahan katsoo netflixiä kotiwifissään puhelimesta
  Ei ihan auennut ajatuksesi, mutta osittain noin, ja koska kaikilla ei ole koti Wlan (ja netti) ole ihan priima niin jo kotona pysyessä etua, ja ei kannata unohtaa sitä jos katsominen jää kesken, niin voi jatkaa jopa sen wlan kantaman ulkopuolella ja toinen on vieras wlan verkot joissa voi olla enemmänkin haasteita tasalaatuisuuden ja kantaman osalta.

  Suomessa olisi ehdottoman kovasana jos toimisi myös 4Gllä, ihan liikenteessä, myös sen takia että moni Suomessa käyttää 4Gtä kotonakin.

  12.2.2019 09:06 #2

 • aapii

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user_org: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375: Jep koska porukkahan katsoo netflixiä kotiwifissään puhelimesta
  Ei ihan auennut ajatuksesi, mutta osittain noin
  Taisi olla ajatuksena sama, mitä itsekin ihmettelen oman jälkikasvuni tekemisenä, että miksi ihmeessä pitää katsoa netflixiä puhelimesta kotona, kun sen voisi tehdä suuremmalta ruudultakin televisiosta? Silti meidän teini makaa välillä sängyssä ja tuijottaa puhelimesta tihrustaen sitä puhelimen ruudulta.

  12.2.2019 13:34 #3

 • user_org (vahvistamaton)

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aapii: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user_org: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375: Jep koska porukkahan katsoo netflixiä kotiwifissään puhelimesta
  Ei ihan auennut ajatuksesi, mutta osittain noin

  Taisi olla ajatuksena sama, mitä itsekin ihmettelen oman jälkikasvuni tekemisenä, että miksi ihmeessä pitää katsoa netflixiä puhelimesta kotona, kun sen voisi tehdä suuremmalta ruudultakin televisiosta?

  Selvä, eli kirjoitti toista mitä tarkoitti :-).

  Minulla ei mitään tilastoja, mutta mutuna sellainen tunne että aika paljon katsellaan puhelimen ruudulta TV/video/suoratoisto palveluita kotonakin ja jos miettii syitä niin omat etunsa siinä, varsinkin perheissä. Voi katsoa mitä haluaa, ei häiritse muita, nyky luureissa isot hyvät näytöt, jolloin kilpailee aika hyvin ns normi monitoreita/telkkoja vastaan (sillä katseluetäisydellä missä niin monella tuppaa oleen).

  Ongelmana ehkä enemmän ne katselu asennot, no ei ne aina hyvät ole ison telkan äärelläkään.

  Sinkku ja yhdessä katselussa iso telkka tai vastaava näyttö voi tarjota kokemuksen joka pesee luurin mennen tullen, mutta sekin voi olla kuitekin sillä puhelimella streemattu, no tässä kai puhe iPhonesta jossa ei ehkä peilata näyttöä, vaan käytetään AppleTVtä.

  Mutta vaikka kotona puhelimella katsoisikin, niin taitaa osalla olle se 4G käytössä jos rupunen WLAN/netti.

  13.2.2019 09:42 #4

© 2019 AfterDawn Oy