Apple aloitti oman modeemin kehitystyön – Intel ja Qualcomm jäävät nuolemaan näppejään

Apple aloitti oman modeemin kehitystyön – Intel ja Qualcomm jäävät nuolemaan näppejään
Apple on aloittanut oman modeemipiirin kehityksen Reutersille puhuneiden lähteiden mukaan. Tähän asti Apple on ollut riippuvainen ulkopuolisista modeemitoimittajista, mutta tulevaisuudessa tämänkin piirin kehitys on Applen omissa käsissä.

Virallisesti modeemikehitys siirtyi yrityksen ulkopuolelta talon sisälle tammikuussa, mutta muutosta on valmisteltu varmasti jo pidemmän aikaa. Apple käynnisti esimerkiksi jo viime vuoden lopulla modeemi-insinöörien rekrytoinnit uuteen San Diegossa sijaitsevaan toimipisteeseen. San Diegossa toimii Applelle pitkään modeemeja toimittanut Qualcomm, jonka osaamista Apple varmasti tavoittelee itselleen.

Uusimmissa iPhoneissa Apple käyttää Intelin modeemeja. Huhujen mukaan Intelillä on ollut kuitenkin vakavia ongelmia 5G-modeemien lämmöntuoton kanssa, minkä takia Apple on ollut tyytymätön yhteistyökumppaniinsa. Tyytymättömyys saattaa olla yksi syistä oman modeemikehityksen aloittamiselle.

Reutersin mukaan Applen modeemikehityksestä on vastannut Rubén Caballero, mutta tämän vuoden alussa vastuu siirtyi pykälän verran korkeammalle taholle – laitteistoteknologian kehityksen johtajalle Johny Sroujille.

Apple tuskin siirtyy omaan modeemiin lähiaikoina. On kuitenkin mahdotonta tietää kuinka pitkällä Apple on jo modeeminsa kehitystyössä. Vastuun siirtyminen korkeimmalle johdolle kielii kuitenkin siitä, että Apple ottaa hankkeen tosissaan.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 8. helmikuuta, 2019 9:39
Tägit
5G NR 5G 4G LTE -modeemi modeemi Qualcomm Intel Apple iPhone Apple
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 1 kommentti
  • jkij

    Aple ei ole ikinä kehittänyt mitään omaa.
    Kaikki varastettu muilta.
    Suurin osa Nokialta.

    8.2.2019 11:15 #1

© 2019 AfterDawn Oy