WhatsApp päivittyi – Näin otat biometrisen tunnistautumisen käyttöön

WhatsApp päivittyi – Näin otat biometrisen tunnistautumisen käyttöön
Pikaviestipalvelu WhatsAppin iPhone-sovelluksesta on julkaistu uusi versio, joka tukee nyt ensimmäistä kertaa biometrista tunnistautumista. Asetuksista voi määrittää WhatsAppin avautumaan vain sormenjälkilukijan tai Face ID -kasvojentunnistuksen jälkeen.

Biometrisen tunnistautumisen avulla varmistat, että vain sinulla on oikeus lukea lähettämiäsi tai sinun saamia viestejä. Tunnistautumisen saat päälle avaamalla Asetukset > Tili (Account) > Yksityisyys (Privacy) ja ottamalla käyttöön näyttölukituksen (Screen Lock). Ominaisuus löytyy WhatsAppin versiosta 2.19.20.

Kulisseissa WhatsAppiin ollaan suunnittelemassa perinpohjaista muutosta. The New York Times uutisoi hiljattain tiedoista, joiden mukaan Facebook aikoisi yhdistää pikaviestipalveluiden taustapalvelut.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 4. helmikuuta, 2019 10:56
Tägit
mobiilisovellukset Touch ID Face ID WhatsApp
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 3 kommenttia
 • Kirjekyyhky (vahvistamaton)

  En tiedä miten Applen sormenjälkitunnistin oikeasti toimii, eli jääkö jälki vain puhelimeen vai onko ohjelmalla mahdollisuus lähettää se eteenpäin? Vähän siis foliota tässä rapistelen, kun kyseessä on Facebook. Ei sillä, että Appleen luottaisin.

  4.2.2019 23:31 #1

 • jkij

  Turha.
  Minun puhelimella voi soittaa vain hätänumeroon ilman minun sormia.
  Ja sormenjälkitietoni on tallennettu vain puhelimeen ja poliisin arkistoon.

  4.2.2019 23:49 #2

 • aapii

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kirjekyyhky: En tiedä miten Applen sormenjälkitunnistin oikeasti toimii, eli jääkö jälki vain puhelimeen vai onko ohjelmalla mahdollisuus lähettää se eteenpäin? Vähän siis foliota tässä rapistelen, kun kyseessä on Facebook. Ei sillä, että Appleen luottaisin. Ymmärtääkseni se jää vain puhelimeen, koska sitä sormenjälkilukijaa ei voi vaihtaa toiseen. Esim niin, että vaihtaisin oman sormenjälkilukijani kaverin puhelimeen ja saisin sen auki omalla sormellani jatkossa. Eikä myöskään uusi käyttämätön nappi toimi, eli se ei vertaa sormenjälkeäni mihinkään nettitietokantaan.
  Mutta toki kanssasi askartelen foliohattua ja olen varma, että paljon tietoa menee puhelimesta johonkin niin, ettei sitä vain kerrota kenellekään. Vähintään CIA tietää meistä kaiken. Ja mainitsemasi Facebook, mutta jälkimmäinen meidän omasta tahdostamme jakaa kaikki elämässämme. Mutta virallisesti siis ei.

  5.2.2019 10:44 #3

© 2019 AfterDawn Oy