Kiina hyydyttää Samsungiakin – Kovat odotukset Galaxy S10:n menestyksestä

Kiina hyydyttää Samsungiakin – Kovat odotukset Galaxy S10:n menestyksestä
Samsung on julkaissut viime vuoden tuloksensa, joka ei ole erityisen mairittelevaa luettavaa sijoittajien kannalta. Korealaisyhtiö kärsi erityisesti Kiinan markkinoilla tapahtuneesta käänteestä, joka on koskettanut esimerkiksi Applea. Samsungin liikevaihto laski edellisvuoden loppuun verrattuna noin kymmenen prosenttia, mutta tulos putosi 29 prosenttia.

Samsungin tuloskuntoa kurittivat Kiinan lisäksi muistipiirien myynnin väheneminen älypuhelimiin ja datakeskuksiin. Muistiliiketoiminnan ei odoteta lähtevän kasvuun vielä tämän vuoden alussa luontaisten kysyntävaihteluiden ja markoekonomisten seikkojen takia. Yhtiö odottaa OLED-näyttöpaneeleiden kysynnän kasvavan tämän vuoden loppupuolella entisestään.

Mobiililaitteiden osalta Samsung on ladannut kovat odotukset Galaxy S10:een, joka on määrä esitellä 20. helmikuuta San Franciscossa. Samsung uskoo myös ihmisten olevan valmiita maksamaan puhelimistaan aiempaa enemmän, joten se ennakoi puhelimien keskimääräisen myyntihinnan nousevan tänä vuonna.

Puolijohdeliiketoiminnan osalta Samsung on siirtymässä 7 nanometrin prosessissa massatuotantoon. Samaan aikaan yhtiö valmistelee tuotantoa 5 nanometrin prosessilla.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 31. tammikuuta, 2019 12:22
Tägit
Android Samsung Galaxy S10E Samsung Galaxy S10 Plus Samsung Galaxy S10 Samsung
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2019 AfterDawn Oy